Теніс України у соцмережах

Алекс де Мінор з "баранкою" переграв Дієго Шварцмана і вийшов в 1/4 фіналу турніру в Токіо

Австралійський тенісист Алекс де Мінор, який на змаганнях категорії ATP-500 в столиці Японії отримав 4-й номер посіву, впевнено пробивається в 1/4 фіналу. На стадії другого кола Алекс спокійно переграв представника Аргентини Дієго Шварцмана, який наразі займає незвично низьку для себе 113-ту сходинку світового рейтингу. Стартовий сет де Мінор зумів виграти "під нуль", а от для перемоги в другій партії австралійському тенісисту довелось витратити значно більше сил.

ATP-500
Токіо, Японія
2-й раунд

(4) Алекс де Мінор - Дієго Шварцман - 6:0, 7:5

Максимальна ефективність як на власній подачі, так і в геймах на прийомі. Приблизно так можна охарактеризувати дії Алекса де Мінора в стартовому сеті звітного матчу. Австралійський тенісист жодного разу не допустив навіть рахунку "рівно" у власних геймах, а от на прийомі він постійно тиснув на суперника і, що найважливіше, досягав результату. Цікаво, що два перших успіхи на прийомі де Мінор оформив з перших же брейк-поінтів. Поборовся за свою подачу Шварцман лише за рахунку 0:4, але і цей гейм Дієго у підсумку програв. 

Другий сет де Мінор розпочав у тому ж ключі, тож зумів повести зі швидким брейком і довести свою успішну серію до 8-ми виграних поспіль геймів в матчі. Лише після цього Шварцман розмочив рахунок, втім, говорити про відновлення інтриги в зустрічі, здавалось, не доводилось. Але в середині партії Дієго несподівано оформив зворотній брейк, а слідом за ним видряпав перемогу у складному геймі на власній подачі - аргентинський тенісист зумів врятуватися із рахунку 0:40. 

Здавалося, що партія цілком може докотитися до тай-брейку, ну а там і вирішальний сет цілком можливий. Але всі мрії про камбек Дієго Шварцмана розбились в 11-му геймі другої партії. Де Мінор оформив черговий брейк, завадив супернику забезпечити собі тай-брейк, а слідом за цим спокійно під нуль подав на перемогу в зустрічі. 

В чвертьфіналі змагань в Токіо Алекс де Мінор зіграє проти переможця матчу Чжінчжень Чжан - Аслан Карацев. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне