Теніс України у соцмережах

Грігор Дімітров не пустив Карлоса Алькараса у чвертьфінал Мастерса в Шанхаї


Болгарський тенісист Грігор Дімітров стає учасником стадії 1/4 фіналу змагань категорії Мастерс в Шанхаї. В четвертому колі турніру Грігор доволі несподівано переграв лідера посіву Карлоса Алькараса із Іспанії. На перемогу в матчі Дімітров витратив три партії і трохи більше 2 годин та 10 хвилин ігрового часу.

ATP Masters
Шанхай
4-й раунд

(18) Грігор Дімітров - (1) Карлос Алькарас - 5:7, 6:2, 6:4

По суті Грігор Дімітров цілком міг вигравати і стартовий сет цього протистояння. Як мінімум, болгарський тенісист першим відзначився на прийомі і лідирував із брейком протягом майже усієї партії. Грігор навіть вийшов подавати на перемогу в сеті, але саме в цей момент і сам Дімітров відверто посипався, і Алькарас суттєво посилив гру. У підсумку Карлосу вдалось оформити два брейки поспіль і взяти партію навіть без допомоги тай-брейку, про який іспанець міг тільки мріяти пару геймів тому.

В другому сеті Грігор знову повів із геймом на прийомі в активі, але цього разу до переваги Дімітров поставився з усією відповідальністю. Болгарський тенісист не тільки втримав всі свої подачі, а й оформив ще один брейк, який дозволив йому абсолютно спокійно подавати на партію. Повернутися в боротьбу за цей сет Алькарас не мав ніяких шансів.

Вирішальним у третьому сеті знову став вдалий дебют від Дімітрова. На моральному підйомі після успішної другої партії Грігор зміг повести з брейком на самому початку ключового відрізку матчу і цю перевагу болгарський тенісист впевнено втримав до переможного завершення матчу.

Варто відмітити, що Грігор Дімітров вперше в кар'єрі здолав Карлоса Алькараса після трьох поразок без жодної виграної у іспанця партії.

У чвертьфіналі Мастерса в Шанхаї Грігор Дімітров зіграє проти чилійського спортсмена Ніколаса Харрі.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі