Теніс України у соцмережах

Грігор Дімітров переграв Ніколаса Харрі у чвертьфіналі Мастерс в Шанхаї

Болгарський тенісист Грігор Дімітров стає півфіналістом змагань категорії Мастерс в Шанхаї. На стадії 1/4 фіналу Грігор в двох бойових сетах обіграв представника Чилі Ніколаса Харрі, який займає 22-гу сходинку світового рейтингу. Стартовий сет Дімітров залишив за собою завдяки максимально впевненому тай-брейку, ну а долю другої партії вирішив єдиний успіх на прийомі у виконанні болгарського спортсмена.

ATP Masters
Шанхай
1/4 фіналу

(18) Грігор Дімітров - (22) Ніколас Харрі - 7:6(2), 6:4

В тому, що Грігор Дімітров провів майже ідеальний поєдинок, сумніватися не доводиться. Болгарський тенісист у власних геймах діяв настільки впевнено, що Харрі навіть замислюватися над брейк-поінтами не мав можливості. На прийомі чіплятися Дімітрову вдавалось, можливо, не так часто, втім тиск у власних геймах Ніколас точно відчував. 

Звісно, враховуючи стиль гри обох тенісистів, можна було передбачити бодай один тай-брейк в цій зустрічі. Стався він вже у першому сеті, протягом якого відзначитися на прийомі не зумів жоден із суперників. Єдиний брейк-поінт у партії Дімітров заробив в середині сету, але реалізувати його не зумів. 

Отже, тай-брейк. Здавалося б, саме в такому форматі у Харрі можуть виникнути можливості для успіху, варто лише налаштуватися на подачу. Втім, Ніколас цей "тай" просто провалив. Дімітров почав з міні-брейку, а потім і закріпив перевагу ще одним розіграшем виграним на прийомі. Харрі на тай-брейці взяв всього 2 очки.

Другу партію Грігор почав із бойового гейму на прийомі, втім знову реалізувати можливість для брейку Дімітров не зумів. Переживати з цього приводу прихильникам болгарського спортсмена не доводилось - Грігор впевнено тримав гейми і чекав своєї можливості. Дочекався її Дімітров в середині сету. Харрі таки не зумів пройти зустріч без відвертого спаду на власній подачі, і хоч з подвійного брейк-поінту чилійський спортсмен відігрався, з третього брейкового м`яча в цьому геймі Дімітров гейм на прийомі виграв. Довести матч до перемоги в такій ситуації для Грігора точно не було проблематичним.

У півфіналі Мастерса в Шанхаї Грігор Дімітров зіграє із переможцем матчу між Юго Юмбером та Андрєєм Рубльовим.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі