Теніс України у соцмережах

Стефанос Ціціпас на двох тай-брейках програв Артуру Фісу в півфіналі турніру в Антверпені

Лідер посіву змагань категорії ATP-250 в бельгійському Антверпені грецький тенісист Стефанос Ціціпас не зумів пробитися в титульний матч. На стадії 1/2 фіналу Стефанос в двох бойових сетах програв французу Артуру Фісу, який займає 38-му сходинку поточного світового рейтингу. Обидва сети Фіс лишив за собою на тай-брейках і витратив на перемогу трохи більше двох годин ігрового часу.

ATP-250
Антверпен, Бельгія
1/2 фіналу

(4) Артур Фіс - (1) Стефанос Ціціпас - 7:6(5), 7:6(4)

Прогрес Артура Фіса за останній доволі незначний проміжок часу видно неозброєним оком. При цьому на боці Ціціпаса куди більше досвіду подібних поєдинків, і на початку зустрічі здавалось, що цей фактор може стати вирішальним. Саме Стефанос дістався до брейк-поінта вже в стартовому геймі матчу, але Фіс встояв і свою подачу втримав. А от Ціціпас дотиснути суперника не встиг - Артур швидко впорався із нервами і повноцінно увійшов в матч.

Фактично до завершення партії обидва спортсмени впевнено тримали власні подачі. А от в останніх геймах почалось найцікавіше. Спочатку Артур заробив перший в зустрічі брейк-поінт, який для нього був ще й сет-болом на прийомі, але Ціціпас подачу таки захистив. А вже в наступному геймі сам Стефанос заробив два прихованих сет-поінта, але і вони так і залишились нереалізованими. Тай-брейк, на диво, спокійніше провів саме Фіс, який і забрав на ньому стартову партію.

А в самому дебюті другого сету французький тенісист ще й вперше в матчі відзначився на прийомі. Те, з якою відповідальністю Артур поставився до переваги, як методично він брав свої гейми, до певного часу вражало. Але коли Фіс вийшов подавати на матч на перший план, як здалось, вийшов той самий досвід Ціціпаса. В останній момент грецький тенісист відігрався і оформив зворотній брейк.

Але тай-брейк знову набагато краще почав саме Фіс. Артур повів одразу з двома міні-брейками - 5:1. Ціціпас не опустив ракетку, боровся до останнього, але все, на що вистачило Стефаноса - це тільки трохи скоротити відставання.

У фіналі змагань в Антверпені Артур Фіс зіграє проти представника Казахстана Александра Бубліка.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне