Теніс України у соцмережах

Ніколас Харрі у власний день народження вперше в кар`єрі пробився у чвертьфінал Мастерса

Чилійський тенісист Ніколас Харрі, який на змаганнях категорії ATP Masters в Шанхаї отримав 22-й номер посіву, пробивається в 1/4 фіналу. На стадії четвертого кола Ніколас в трьох партіях переграв представника Аргентини Дієго Шварцмана, який на дану хвилину займає 130-ту сходинку світового рейтингу. На перемогу в зустрічі Харрі витратив 2 години і 25 хвилин ігрового часу.

ATP Masters
Шанхай
4-й раунд

(22) Ніколас Харрі - Дієго Шварцман - 6:3, 5:7, 6:3

Від самого початку зустрічі Харрі став суттєво тиснути на суперника в геймах на прийомі. Доволі швидко Ніколас зумів повести із брейком, та й надалі у Шварцмана періодично виникали труднощі на власній подачі. Наприклад, в середині сету Харрі цілком міг подвоювати свою перевагу в рахунку, але Дієго врятувався із брейк-поінта. Як би там не було, шансів відіграти брейк у аргентинського спортсмена просто не було, тож Ніколас спокійно довів перший сет до перемоги.

А ось друга партія почалась вже із труднощів на подачі чилійського спортсмена. Харрі довелось відіграватися з подвійного брейк-поінта, що Ніколас, правда, успішно зробив. Але коли здавалось, що сет неодмінно докотиться до тай-брейку, Шварцман таки оформив перши у зустрічі гейм на прийомі - Дієго взяв подачу суперника на тай-брейк і перевів зустріч у вирішальну партію.

У середині цього третього сету зі Шварцманом стався справжній провал - аргентинський спортсмен віддав власний гейм під нуль. І знову Харрі максимально відповідально поставився до своєї переваги в рахунку. До брейк-поінтів у партії Дієго так і не дістався, більше того, наприкінці зустрічі Ніколас ще раз відзначився на прийомі і цим брейком поставив переможну крапку в протистоянні.

Варто відзначити, що Ніколас Харрі вперше в кар`єрі пробивається до чвертьфіналу змагань категорії ATP Masters і робить це чилійський тенісист у власний день народження. Сьогодні Ніколасу виповнюється 28років.

На стадії 1/4 фіналу Мастерса в Шанхаї Ніколас Харрі тепер зіграє із переможцем протистояння між лідером посіву Карлосом Алькарасом із Іспанії та болгарським спортсменом Грігором Дімітровим. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі