Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна переграла 8-му ракетку посіву на старті змагань в Пекіні


Українська тенісистка Ангеліна Калініна здобула вольову перемогу в першому колі змагань категорії WTA-1000 в китайському Пекіні. На старті турніру Ангеліна в трьох партіях переграла 8-му ракетку змагань Маркету Вондроушову з Чехії. Калініна розгромно програла стартовий сет, але зуміла переломити хід поєдинку і здобути підсумкову перемогу.

WTA-1000
Пекін, Китай
1-й раунд

Ангеліна Калініна - (8) Маркета Вондроушова - 1:6, 6:4, 6:1

Можливо, назвати цю перемогу Ангеліни варто називати приємною несподіванкою, а не сенсацією. Хоча, якби шанси спортсменок ми почали оцінювати після стартового сету, в якому Вондроушова повністю переграла Калініну, слово "сенсація" було б навіть надто м'яким по відношенню до можливого успіху української тенісистки.

Отже, Маркета цілком могла брати першу партію зустрічі навіть із "баранкою". Ангеліна програла 3 гейми на власній подачі і чеська тенісистка виходила подавати на сет за рахунку 5:0. Калініна один брейк відіграла, але тільки для того, щоб в наступному геймі знову програти власну подачу, а разом із нею і всю партію.

В другому сеті Ангеліна, нарешті, вирівняла гру. Так, в середині партії був гейм, в якому українська тенісистка буквально висіла на волосині, але подачу одразу з трьох брейк-поінтів Калініна таки втримала. А трохи згодом Ангеліна вперше в зустрічі повела в рахунку із геймом на прийомі в активі. І цю перевагу Українка втримала до самого завершення другого сету.

А от у вирішальній партії боротьби вже не вийшло, бо Калініна володіла цілковитою перевагою. Ангеліна швидко захопила лідерство із брейком, а до кінця зустрічі встигла ще двічі відзначитися на прийомі.

В другому колі змагань в Пекіні Ангеліна Калініна зіграє із представницею Австралії Дарією Севілл. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне