Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна впевнено здолала Вєру Звонарьову і вийшла у чвертьфінал турніру в Чженчжоу

Українська тенісистка Ангеліна Калініна пробивається до 1/4 фіналу змагань категорії WTA-500 в китайському Чженчжоу. На стадії другого кола турніру Ангеліна впевнено розібралась зі спортсменкою без прапора Вєрою Звонарьовою, яка займає 369-ту сходинку світового жіночого рейтингу. Якщо в стартовому сеті протистояння на корті велась напружена боротьба, то в другій партії Калініна просто розгромила росіянку, віддавши їй всього 1 гейм.

WTA-500
Чженчжоу, Китай
2-й раунд

Ангеліна Калініна - Вєра Звонарьова - 7:5, 6:1

Стартову партію зустрічі можна сміливо називати напруженою і бойовою. Перший сплеск активності тенісистки влаштували в середині сету. Спочатку Калініна втримала вкрай непростий гейм на власній подачі, ліквідувавши два брейк-поінти у суперниці. А за кілька хвилин вже сама Ангеліна мала чудові нагоди для брейку, але Звонарьова врятувалась з рахунку 15:40. 

Ще раз подвійний брейк-поінт Вєра ліквідувала при подачі на тай-брейк. Але цього разу Калініна не збиралась відпускати суперницю і у підсумку дотиснула її. З четвертого брейк-поінту українська спортсменка таки взяла вперше в матчі гейм на прийомі, а слідом за ним впевнено подала на перемогу в стартовій партії.

А ось другий сет перетворився на справжній розгром росіянки. Калініна не дозволила суперниці виграти жодного гейму на подачі. Так, Звонарьова оформила один брейк, але сталось це після того, як Ангеліна здобула солідну перевагу у два гейми на прийомі в активі. Та й після цього локального успіху суперниці українська спортсменка не випустила гру з власних рук і добила росіянку ще двома брейками. 

Тепер у чвертьфіналі змагань в Чженчжоу Ангеліна Калініна зіграє проти переможниці матчу між місцевою тенісисткою Цінь Вень Чжен і 3-ю ракеткою турніру представницею Греції Марією Саккарі.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі