Теніс України у соцмережах

Марта Костюк сенсаційно обігрує Онс Жабер в другому колі змагань в Пекіні

Українська тенісистка Марта Костюк пробивається в 1/8 фіналу змагань категорії WTA-1000 в китайському Пекіні. На стадії другого кола Марта сенсаційно переграла представницю Тунісу Онс Жабер, яка на змаганнях була посіяна під 7-м номером. Якщо в стартовому сеті Костюк буквально видряпала перемогу, врятувавшись з подвійного сет-болу у суперниці, то в другій партії українська тенісистка віддала Жабер всього 1 гейм.

WTA-1000
Пекін, Китай
2-й раунд

Марта Костюк - (7) Онс Жабер - 7:6(5), 6:1

Здавалось, що Онс Жабер обрала на цю зустріч максимально просту, але дієву стратегію. Представниця Тунісу дуже потужно почала поєдинок і вже в першому геймі заробила потрійний брейк-поінт. Марта один з м`ячів відіграти зуміла, але подачу свою все-таки впустила. Ну а Жабер, отримавши перевагу у брейк, спокійно і методично вигравала власні гейми не даючи українській тенісистці навіть наблизитися до брейк-поінтів. 

Але така тактика дала збій наприкінці сету - у найбільш відповідальний момент. Онс вийшла подавати на партію і навіть дісталась до подвійного сет-болу на власній подачі, але в цей момент Костюк включила характер, відігралась і з першого ж в матчі брейк-поінту оформила перемогу в геймі на прийомі. 

Зрозуміло, що за перший сет ще треба було поборотися. Марта дотягнула до тай-брейку, але й на ньому швидко опинилась у ролі наздоганяючої - Жабер отримала перевагу із міні-брейком. Костюк і цей факт не вибив із колії - українська тенісистка зуміла двічі поспіль виграти розіграш на прийомі і з мінімальною перевагою завершити тай-брейк на свою користь.

Можна було очікувати, що це тільки початок боротьби за перемогу в цьому протистоянні і Жабер просто зараз з позиції фаворита почне посилювати гру. Але вийшло з точністю до навпаки. Швидкий брейк в другому сеті зуміла оформити саме Костюк. І хоч Онс моментально відіграла відставання, перевага Марти вже була повністю очевидною. До завершення зустрічі Марта зуміла ще тричі відзначитися на прийомі і спокійно завершити матч на свою користь.

В третьому колі змагань в Пекіні Марта Костюк зіграє проти спортсменки без прапора Людмили Самсонової.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне