Теніс України у соцмережах

Леся Цуренко через травму спини не зуміла завершити чвертьфінальний поєдинок у Чженчжоу проти Барбори Крейчикової

Українська тенісистка Леся Цуренко не змогла поборотися за вихід у півфінал змагань категорії WTA-500 у китайському Чженчжоу. Леся була змушена завершити боротьбу у матчі 1/4 фіналу проти представниці Чехії Барбори Крейчикової вже після стартового сету протистояння. Травму спини Цуренко отримала ще під час одного з перших геймів матчу.

WTA-500
Чженчжоу, Китай
1/4 фіналу

(7) Барбора Крейчикова - (Q) Леся Цуренко - 6:3, ret

Так, можна почати огляд чвертьфінальної зустрічі з фрази про те, що Леся Цуренко знову достроково завершила боротьбу в протистоянні. Можна рахувати скільки разів протягом цього сезону, чи взагалі за кар`єру українська тенісистка знімалась з поєдинків. А можна, і це буде правильніше, просто подякувати Лесі за чудовий турнір, на якому, нагадаємо, починала боротьбу ще з кваліфікаційного раунду, виграла 4 матчі поспіль і не віддала в них суперницям жодного сету. 

Є враження, що і з Крейчиковою Леся цілком могла поборотися на рівних. Навіть після медичного тайм-ауту (а він, до речі, лишав мало надій на те, що Цуренко гратиме до кінця, бо гримаса болю часто з`являлась на обличчі українки під час надання медичної допомоги) Цуренко часом серйозно ганяла суперницю по корту, гостро атакувала та красиво вигравала м`ячі. Але дискомфорт нікуди не зникав, особливо біль турбував на подачі при підкиданні м`яча. 

Мучити себе, особливо наприкінці вкрай непростого сезону, не було ніякого сенсу. Рішення більш ніж правильне, хоч і неприємне ані для самої Лесі, ані для її вболівальників. Залишається тільки побажати Цуренко якнайшвидшого одужання. 

Ну а Барбора Крейчикова у півфіналі змагань в Чженчжоу зіграє проти Дарії Касаткіної, яка стадію чвертьфіналу подолала без боротьби. Її суперниця - представниця Тунісу Онс Жабер - знялась зі змагань ще вчора. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі