Теніс України у соцмережах

Каспер Рууд не зумів пробитися у чвертьфінал Мастерса в Шанхаї

8-й номер посіву змагань категорії ATP Masters в Шанхаї норвезький тенісист Каспер Рууд завершує виступи вже на стадії четвертого кола. В боротьбі за вихід у чвертьфінал турніру Каспер в трьох партіях поступився 91-й ракетці світу угорському спортсмену Фабіану Марожану. Напружений поєдинок тривав трохи більше 2 годин і 40 хвилин ігрового часу. 

ATP Masters
Шанхай
4-й раунд

Фабіан Марожан - (8) Каспер Рууд - 7:6(3), 3:6, 6:4

Напевно, в контексті боротьби за потрапляння на Підсумковий Турнір ATP цей поєдинок мав особливе значення для Каспера Рууда. Стефанос Ціціпас, Александр Звєрєв, Хольгер Руне і Тейлор Фріц синхронно повилітали вже на ранніх стадіях Мастерса в Шанхаї, тож у норвезького тенісиста були чудові шанси покращити свої позиції у чемпіонській гонці. Та скористатися цими шансами Касперу завадив гравець, який знаходиться на межі топ-100 світового рейтингу і про Підсумковий турнір поки що навіть мріяти не може. 

Марожан загалом проводить фантастичний турнір і до зустрічі з Руудом не програв у Шанхаї жодного сету. Налаштувався продовжити свою впевнену серію угорський тенісист і в цьому матчі. Фабіан методично тиснув на суперника в геймах на прийомі. Спочатку Касперу довелось рятуватися з потрійного брейк-поінту. В наступному геймі норвезький спортсмен відіграв ще один брейковий м`яч. Але в середині сету Рууд тиску таки не витримав і власну подачу упустив. 

Каспер увімкнувся в боротьбу моментально і вже в наступному геймі зумів повернути програну подачу. Як не намагався Марожан захистити затяжний гейм, як не відігрував брейк-поінти у суперника, власну подачу він таки програв. До тай-брейку спортсмени довели сет вже без особливих сплесків боротьби. А ось тай несподівано впевнено провів саме Фабіан, який двічі взяв розіграші на прийомі і виграв геть усі на власній подачі.

Друга партія почалась із чергового непростого гейму на подачі Рууда, але гейм норвежець втримав, а за кілька хвилин він вперше у зустрічі повів в рахунку із брейком. Особливих шансів відігратися у Марожана не було, ба більше, наприкінці сету у нього раз-по-раз виникали труднощі на власній подачі, що й вилилось в іще один успіх на прийомі у виконанні Каспера. 

Думка про те, що ось тепер Рууд точно переломив хід поєдинку і в третьому сеті досягне підсумкової перемоги, виявилась хибною. Фактично весь сет Каспер знову боровся і з суперником, і з власними проблемами на подачі. Ледь не в кожному геймі норвезькому спортсмену доводилось відігрувати брейк-поінти і одного разу він таки не втримав подачу. Єдиного брейку Марожану вистачило для того, аби оформити несподівану, а можливо навіть і сенсаційну перемогу. 

У чвертьфіналі Мастерса в Шанхаї Фабіо Марожан зіграє проти переможця матчу між Хубертом Хуркачем із Польщі та китайським тенісистом Чжічженєм Чжаном.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі