Теніс України у соцмережах

Тейлор Фріц програв представнику третьої сотні світового рейтингу в другому колі турніру в Токіо

Американський тенісист Тейлор Фріц не зумів захистити минулорічний титул на змаганнях категорії ATP-500 в Токіо. В другому колі поточного турніру Тейлор, який отримав в столиці Японії 1-й номер посіву, несподівано програв місцевому спортсмену Сінтаро Мочізукі, який займає 215-ту сходинку поточного світового рейтингу. Поразка була тим несподіванішою після того, як Фріц із баранкою взяв стартовий сет протистояння.

ATP-500
Токіо, Японія
2-й раунд

(WC) Сінтаро Мочізукі - (1) Тейлор Фріц - 0:6, 6:4, 7:6(2)

Напевно, мало хто сумнівався в тому, що Тейлор Фріц успішно продовжить захист титулу в Токіо і проб`ється, бодай, до чвертьфінальної стадії змагань. Все таки обігрувати представника третьої сотні світового рейтингу, спортсмен, який веде боротьбу за потрапляння на Підсумковий Турнір ATP зобов`язаний. Впевнений, що знайшлось чимало любителів тенісу, які після стартового сету припинили стежити за матчем, в якому все вже, начебто, зрозуміло. А дарма...

Так, стартовий сет Фріц провів в режимі майстер-класу. Ніби нічого феноменального Тейлор і не робив, але у Сінтаро не було ніяких шансів. Японський спортсмен зачепитися на прийомі не міг катастрофічно, ну а на власних подачах Мочізукі стикався з таким мандражем, що брейк-поінти, і що найважливіше, брейки стали звичною справою для цієї партії. У підсумку - цілком заслужена "баранка" від Фріца і, здавалося б, повна відсутність інтриги у матчі.

Такий розвиток подій добряче заколисав Тейлора, який у другій партії вирішив перейти в режим економії сил. Здавалося, проблем на власній подачі у Фріца бути не може від слова зовсім, а на прийомі американець свого шансу дочекається. Майже так і сталось. В середині сету Тейлор заробив перший у цьому відрізку матчу брейк-поінт, але не релізував його. А в наступному геймі Фріц зіткнувся зі справжнім провалом на власній подачі і ось несподівано Мочізукі виривається вперед із брейком. За логікою речей Фріц мав кинутися відігруватися, ну а японський тенісист мав посипатися від посиленого тиску суперника. Але сталось все із точністю до навпаки. Тейлор резервів для суттєвого посилення гри не знайшов, а Сінтаро відмовився нервувати і дуже чітко відпрацював завершення сету. 

На початку третьої партії Фріц так і не прокинувся, але дивом втримав свою подачу з подвійного брейк-поінту. Ніби в цей момент Тейлор зрозумів, що матч треба починати рятувати. У американця добре запрацювала подача, а в середині партії він, нарешті, скористався шансом на прийомі і повів із брейком. Фаворит перевернув хід поєдинку і здобуває заслужену перемогу? Якби ж то. 

При подачі на матч Тейлор Фріц знову влаштував неприємний сюрприз своїм вболівальникам і дозволив Мочізукі оформити зворотній брейк під нуль. Відверто провально Тейлор почав і тай-брейк третього сету - американець програв одразу два розіграши на власній подачі. Один міні-брейк Фріц відіграв, але і тут камбеку не трапилось - на завершення матчу японський спортсмен взяв ще два розіграші на прийомі і оформив, не побоїмося цього слова, сенсаційну перемогу. 

У чвертьфіналі змагань в Токіо Сінтаро Мочізукі зіграє проти австралійського спортсмена Алєксєя Попиріна, який трохи раніше в напруженій боротьбі здолав чилійця Крістіана Гаріна. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне