Теніс України у соцмережах

Гаель Монфіс з вольової перемоги розпочинає виступи у Стокгольмі


Французький тенісист Гаель Монфіс, який потрапив в основну сітку змагань категорії ATP-250 в Стокгольмі завдяки замороженому рейтингу, здобув вольову перемогу на старті турніру. В першому колі змагань в столиці Швеції Гаель в трьох партіях здолав представника Угорщини Мартона Фучовіча, який займає 52-й рядок світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Монфіс витратив трохи більше двох з чвертю годин ігрового часу.

ATP-250
Стокгольм, Швеція
1-й раунд

(PR) Гаель Монфіс - Мартон Фучовіч - 2:6, 6:2, 7:5

Зрозуміло, що кондиції Гаеля Монфіса на даний момент точно не дозволяють йому демонструвати на корті свій найкращий теніс. Але й провалювати пристойні фрагменти зустрічей французький тенісист, ніби, не має. Але саме провалом можна назвати дебют стартового поєдинку Монфіса у Стокгольмі проти Мартона Фучовіча.

Гаель не просто програв стартовий гейм зустрічі на власній подачі, а й дозволив Фучовічу повести з двома брейками вже до середини партії. Монфіс, звісно, спробував поборотися за сет, але прокинувся він відверто запізно. Гаель заробив потрійний брейк-поінт на подачі Фучовічем на партію, але дав угорцю можливість врятуватися. Загалом у цьому геймі Монфіс не реалізував цілих 5 брейкових м'ячів і дозволив Мартону взяти сет.

Другий сет починався у відносно рівній боротьбі, що вже можна було занести в актив Гаеля. Але перший брейк-поінт у партії заробив таки Фучовіч. Його угорський тенісист не реалізував, але сама ситуація стала дзвіночком для Монфіса. Врятувавши подачу французький спортсмен серйозно посилив гру і у підсумку двічі поспіль відзначився на прийомі. Реванш за програний стартовий сет Гаелю вдався з тим самим рахунком - 6:2.

Фучович програв ще одну свою подачу фактично в дебюті третьої партії, але списувати угорського тенісиста з рахунків ще було точно зарано. Мартон в середині партії відігрався, а потім і ще раз зачепився за подачу суперника. Гейм Монфіс врятував, а трохи згодом отримав фантастичну можливість ставити крапку у зустрічі. Гаель дістався до подвійного матч-болу на прийомі, але відпустив суперника і дав йому врятуватися. За кілька хвилин Монфіс отримав ще один шанс під час подачі Фучовічем на тай-брейк і ось цього разу Гаель скористався ним з першої ж спроби.

У другому колі змагань в Стокгольмі Гаель Монфіс зіграє проти австрійського кваліфаєра Філіпа Місолича, який на старті турніру несподівано здолав 8-го номера посіву Даніеля Еванса із Великої Британії.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне