Теніс України у соцмережах

Енді Маррей двічі не подав на перемогу і у підсумку поступився Алексу де Мінору на старті Мастерса в Парижі

Британський тенісист Енді Маррей не зумів подолати стартовий раунд змагань категорії ATP Masters в столиці Франції. В першому колі турніру в Парижі Енді в напруженому трисетовому протистоянні поступився представнику Австралії Алексу де Мінору, який отримав 13-й номер посіву. Маррей мав перевагу у два брейки у вирішальному сеті протистояння, але не дотягнув навіть до тай-брейку. На перемогу в зустрічі Алекс де Мінор витратив трохи більше трьох годин ігрового часу.

ATP Masters
Париж, Франція
1-й раунд

(13) Алекс де Мінор - Енді Маррей - 7:6(5), 4:6, 7:5

На початку матчу здалось, що Енді Маррей просто не взмозі витримувати темп, який запропонував австралійський тенісист. Британець відчував серйозні проблеми із захистом власних подач - де Мінор повів із брейком вже після стартового гейму зустрічі і цілком міг подвоювати перевагу, але не реалізував брейк-поінт у наступному геймі на прийомі.

Але тому про бійцівські якості Енді Маррея і складають легенди, що навіть у такому протистоянні із куди більш швидким та потужним суперником він знаходить можливості нав'язати боротьбу. В середині партії Маррей відігрався і був зобов'язаний завершувати партію на свою користь ще одним брейком. Та ціною серйозних зусиль Алекс втримав подачу з трьох сет-болів у суперника.

І на тай-брейці Енді теж проявив максимум характеру. Маррей тричі зумів відіграти відставання із міні-брейком. Втім, де Мінор взяв і четвертий розіграш на прийомі, а ліквідувати його у британського спортсмена просто не було часу.

Можна було очікувати, що у стартовій партії, яка тривала більше години ігрового часу, Маррей вичавив із себе всі сили, тож британський ветеран цілком міг підсисти, в першу чергу фізично. Але сталось рівно навпаки. Вже на самому старті сету Енді повів в рахунку із брейком. І хоч де Мінор швидко відігрався, ініціативу Енді віддавати не збирався. Може він і діяв не так гостро, як австралійський тенісист, але і в найкращі часи яскраво атакувальний тенісом Маррей не вирізнявся. У підсумку саме Енді оформив ще один брейк наприкінці партії і одразу після нього успішно подав на сет.

А у вирішальній партії на корті розігралась справжня драма. Здавалось, що Маррей знайшов підхід до суперника і методично став здобувати перевагу в рахунку. Енді повів одразу з двома брейками - 5:2 і... І потім двічі не подав на перемогу, при цьому за рахунку 5:4 не реалізував матч-бол. Маррей навіть до тай-брейку не дотягнув і примудрився втретє поспіль програти свою подачу та віддати Алексу 5 геймів. Неймовірний камбек, але і Енді відверто не дотиснув, занервував, втратив ритм. 

Тепер у другому колі Мастерса в Парижі Алекс де Мінор зіграє проти переможця матчу між Душаном Лайовичем та Бенджаменом Бонзі.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі