Теніс України у соцмережах

Альона Остапенко переграла Джессіку Пегулу і стала першою чвертьфіналісткою змагань в Пекіні

Представниця Латвії Альона Остапенко, яка на змаганнях категорії WTA-1000 в Пекіні отримала 13-й номер посіву, пробивається до стадії 1/4 фіналу. В матчі третього кола Альона в двох партіях переграла 4-ту ракетку турніру Джессіку Пегулу із США. На перемогу в протистоянні Остапенко витратила трохи менше 1 години і 20 хвилин ігрового часу.

WTA-1000
Пекін, Китай
3-й раунд

(13) Альона Остапенко - (4) Джессіка Пегула - 6:4, 6:2

На початку зустрічі здавалось, що саме Пегула захопила ініціативу у протистоянні. Американська тенісистка в дебюті першого сету двічі виходила вперед із брейком, втім Остапенко обидва рази знаходила можливість моментально відіграти відставання. Із середини партії події на корті трохи заспокоїлись і обидві спортсменки відносно впевнено брали власні подачі, але під завісу сету Альона оформила ще один брейк і саме цим успіхом на прийомі поставила крапку в стартовому відрізку матчу.

Початок другого сету видався досить нервовим. Спочатку Остапенко оформила брейк під нуль, але вже в наступному геймі Пегула дісталась до потрійного брейк-поінту. І ось в чому різниця - Альона зуміла виплутатися із такої непростої ситуації і захистити власну подачу. Після такого врятованого гейму Остапенко більше не давала суперниці жодних шансів на прийомі, а у 8-му геймі сету зуміла оформити ще один брейк.

Тепер у чвертьфіналі змагань в Пекіні Альона Остапенко зіграє проти переможниці матчу між Мартою Костюк та Людмилою Самсоновою.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі