Теніс України у соцмережах

Каролін Гарсія з потрійного матч-болу програла в другому колі змагань в Чженчжоу

Французька тенісистка Каролін Гарсія, яка на змаганнях категорії WTA-500 в китайському Чженчжоу була посіяна під 6-м номером, не зуміла пробитися в чвертьфінал турніру. На стадії другого кола Каролін в трьох сетах програла представниці Італії Ясміне Паоліні, яка займає 31-шу сходинку поточного світового рейтингу. 

WTA-500
Чженчжоу, Китай
2-й раунд

Ясміне Паоліні - (6) Каролін Гарсія - 3:6, 6:4, 7:5

Максимально складну і вольову перемогу здобула в цьому матчі Ясміне Паоліні. І справа навіть не в тому, що італійська тенісистка поступилась у стартовому сеті протистояння і була змушена відіграватися. Річ у тому героїзмі, який вона продемонструвала наприкінці третього сету, але про цей епізод краще поговоримо трохи пізніше. 

А починалась зустріч для Паоліні точно не найкращим чином. Після доволі спокійного дебюту саме Ясміне провалила власну подачу і віддала її суперниці під нуль в середині першого сету. Гарсія, правда, моментально дозволила італійській спортсменці відігратися, але проблеми на подачі у Паоліні нікуди не поділись. Каролін до завершення першої партії встигла оформити ще 2 брейки, причому ці гейми на власній подачі Ясміне і правда проводила дуже невпевнено.

Головним завданням для італійської тенісистки на початку другої партії було саме налагодження дій у власних геймах. З ним Ясміне впоралась, а вже у третьому геймі вона була близька до того, щоб вперше у матчі повести у рахунку із брейком. Гарсія свою подачу з чотирьох брейк-поінтів втримала, але брейк у виконанні Паоліні таки стався трохи пізніше. До завершення сету Каролін шансів відігратися не мала від слова "взагалі", а от Ясміне навіть могла ставити крапку в партії ше одним брейком, втім італійська спортсменка брейк-поінтом не скористалась. Нічого страшного - подачу на партію Паоліні провела дуже і дуже впевнено.

І ось вирішальний сет. Все, що відбувалось до десятого гейму в цій партії сміливо можна називати рівною боротьбою. До цього моменту глядачі побачили всього один брейк-поінт на двох суперниць - його в середині партії не реалізувала Гарсія. Що ж сталось у десятому геймі? Починалось все, як справжній провал для Ясміне. А закінчилось - героїчним порятунком для неї і повним переломом у зустрічі. 

Паоліні провалила початок власного гейму і подарувала суперниці не просто потрійний брейк-поінт, а ще й потрійний матч-бол. Втім Гарсія цей шанс не реалізувала. Ясміне методично врятувалась із рахунку 0:40, а потім і ше один матч-бол у суперниці ліквідувала. Наступну подачу на нервах провалила вже Каролін. Вона, до речі, теж спробувала врятуватися з 0:40, але зупинилась на третьому брейк-поінту, який Паоліні таки реалізувала. Італійській тенісистці лишилось лише подати на перемогу, з чим Ясміне доволі спокійно впоралась.

В чвертьфіналі змагань в Чженчжоу Ясміне Паоліні зіграє із переможницею матчу між Людмилою Самсоновою та Лаурою Зігемунд.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі