Теніс України у соцмережах

Алєксєй Попирін виходить у чвертьфінал змагань в Токіо

Австралійський тенісист Алєксєй Попирін долає стадію другого кола змагань категорії ATP-500 в Токіо. В боротьбі за вихід у чвертьфінал турніру Попирін здолав представника Чилі Крістіана Гаріна, який займає 94-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Алєксєй витратив трохи більше 2 годин і 50 хвилин ігрового часу.

ATP-500
Токіо, Японія
2-й раунд

Алєксєй Попирін - (Q) Крістіан Гарін - 4:6, 7:6(3), 6:2

Зустрч почалась із надзвичайно бойового гейму на подачі Попиріна. Так, австралійському тенісисту довелось відігрувати тільки 2 брейк-поінти, але рахунок "рівно" фіксувався цілих 7 разів. В підсумку подачу Алєксєй втримав і в подальшому спортсмени впевнено брали власні гейми. Так тривало аж до 9-го гейму, в якому Гарін скористався першою ж можливістю для брейку. Після цього чилійському спортсмену лишалось тільки подати на сет, що він з успіхом і зробив.

На початку другої партії поборотися за власну подачу довелось вже Крістіану. От тільки відігравав чилійський спортсмен аж 4 брейк-поінти. В наступному геймі сам Гарін прото зобов`язаний був брати подачу суперника, але Попирін врятувався із потрійного брейк-поінту. Втім, за кілька хвилин Крістіан таки оформив брейк і отримав, здавалося б, вирішальну перевагу - він мав в активі виграний перший сет і брейк по ходу другої партії. Але з перемогою не склалось. Попирін спочатку відіграв відставання у другій партії, а потім і лишив її за собою на тай-брейці. 

Певно, цей момент став переломним в усій зустрічі. Вирішальний сет Алєксєй почав із брейка, а ближче до завершення зустрічі австралієць ще раз відзначився на прийомі, причому зробив це під нуль. Гарін спробував завадити Попиріну подати на перемогу, але з двоїх брейк-поінтів Алєксєй гейм захистив і разом з ним забрав перемогу в усьому матчі.

У чвертьфіналі змагань в Токіо Алєксєй Попирін зіграє проти переможця матчу між лідером посіву американцем Тейлором Фріцем та місцевим тенісистом Сінтаро Мочізукі.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі