Теніс України у соцмережах

Бен Шелтон стає першим півфіналістом змагань в Токіо


Бен Шелтон виходить переможцем із американського дербі на стадії чвертьфінала змагань категорії ATP-500 в Токіо. В двох партіях Бен переграв свого співвітчизника Томмі Пола, який займає 12-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу над 5-м номером посіву турніру в столиці Японії Шелтон витратив 1 годину і 40 хвилин ігрового часу.

ATP-500
Токіо, Японія
1/4 фіналу

Бен Шелтон - (5) Томмі Пол - 7:6(4), 6:3

Насправді, Бен Шелтон протягом усього матчу стикався із серйозними проблемами на власній подачі. Пол стабільно нав'язував супернику боротьбу діставався до брейк-поінтів, але реалізація цих важливих м'ячів відверто підводила Томмі. Так, лишень у першій половині стартової партії Шелтон двічі рятувався із подвійного брейк-поінту.

За такої гри досить несподіваним стало те, що саме Бен першим оформив брейк. Шелтон зробив його у дев'ятому геймі з першого ж у матчі брейкового м'яча, а вже в десятому він подавав на сет, але Пол відігрався. Тай-брейк, до якого докотився сет, вдало почав Томмі, але після міні-брейку він двічі поспіль програв розіграші на власній подачі. І цієї переваги Шелтону вистачило для перемоги у партії.

Другий сет знову почався з гейму, у якому Бен ліквідував подвійний брейк-поінт. Такий порятунок подачі вдався Шелтону вже втретє у зустрічі. В подальшому обидва спортсмени, здавалося б, впевнено тримали власні подачі, але наприкінці сету Шелтон скористався шансом на прийомі та оформив брейк. На відміну від стартової партії подав на сет і матч Бен вже без проблем.

У півфіналі турніру в Токіо Бен Шелтон зіграє проти переможця матчу між американцем Маркосом Гіроном і представником Канади Феліксом Оже Альяссімом.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне