Теніс України у соцмережах

Бен Шелтон здобув вольову перемогу в другому колі змагань в Токіо

Американський тенісист Бен Шелтон стає чвертьфіналістом змагань категорії ATP-500 в Токіо. На стадії другого кола Бен здобув вкрай непросту перемогу над представником Австралії Джорданом Томпсоном, який займає 60-ту сходинку поточного світового рейтингу. Шелтон програв стартовий сет на тай-брейці, але зумів лишити за собою дві наступні партії. На перемогу в зустрічі Бен Шелтон витратив 2 години і 50 хвилин ігрового часу.

ATP-500
Токіо, Японія
2-й раунд

Бен Шелтон - Джордан Томпсон - 6:7(5), 6:4, 6:3

Здавалося, що і у стартовому сеті у Бена Шелтона мають бути чудові шанси на перемогу. Саме американський тенісист зумів першим відзначитися на прийомі і досить довго утримувати перевагу в рахунку. Але несподівано ближче до завершення партії Томпсон зумів відігратися. Шелтон з таким розвитком подій явно не погоджувався і добряче попсував нерви супернику в 11-му геймі. Тоді Джордан вийшов подавати на тай-брейк і забрав гейм тільки після того, як відіграв 4 брейк-поінта. 

Тай-брейк Шелтон теж почав доволі вдало - американський тенісист виграв розіграш на прийомі і повів із міні-брейком. Але вміння Томпсона терпіти принесло йому плоди у вигляді виграшу партії - спочатку австралієць швидко ліквідував міні-брейк у суперника, а згодом і сам взяв розіграш на прийомі. Мінімальної переваги Джордану вистачило для перемоги в сеті. 

В двох наступних партіях Бен шансів на прийомі австралійцю не давав жодних. Можливо, в другому сеті Томпсон і не дуже намагався бодатися за подачу суперника, тому що сконцентрувався на виграші власних геймів. Джордан майже дотягнув до другого в матчі тай-брейку, але ледь не в останній момент Шелтон нав`язав боротьбу і з третього сет-болу на прийомі оформив перемогу в партії.

А ось в третьому сеті Томпсону було вже вкрай важливо налагоджувати гру на прийомі, адже ледь не на самому початку партії він упустив власну подачу. Але тепер вже Шелтон повністю сконцентрувався на утриманні переваги і спокійно із цим завданням впорався. 

В чвертьфіналі змагань в Токіо Бен Шелтон зіграє проти свого співвітчизника Томмі Пола, який трохи раніше переграв ще одного американця Маккензі Макдональда в матчі другого кола.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі