Теніс України у соцмережах

Стен Ваврінка поступився кваліфаєру на старті домашнього турніру в Базелі


Швейцарський тенісист Стен Ваврінка не зумів подолати навіть стартовий раунд домашнього турніру категорії ATP-500 у Базелі. В першому ж матчі Стен в двох партіях поступився представнику країни-агресора кваліфаєру Александру Шевченко, який займає 83-ю сходинку поточного світового рейтингу. Зустріч тривала трохи більше 1 години і 45 хвилин ігрового часу.

ATP-500
Базель, Швейцарія
1-й раунд

(Q) Александр Шевченко - Стен Ваврінка - 6:3, 7:6(8)

У перший геймах здалось, що Ваврінка добряче налаштувався на матч. Стен під нуль взяв власну подачу, зачепився за гейм на прийомі і навіть дістався до брейк-поінта. Суперник, правда, відігрався і гейм захистив, але, ніби, нічого страшного в цьому не було - шансів на прийомі у Ваврінки мало бути ще вдосталь.

В принципі, вони і були, але несподівано швейцарський тенісист став відчувати і серйозні проблеми на власній подачі. Вже в третьому геймі зустрічі Стен програв власний гейм, моментально відігрався, але за пару хвилин знову опинився у ролі наздоганяючого. Шевченко ж, вдруге отримавши перевагу, не знітився, а став впевнено тримати власні гейми. Більше того, Александр встиг ще раз відзначитися на прийомі і оформити перемогу в сеті саме цим брейком.

Друга партія почалась з іще одного гейму, в якому Ваврінка не скористався брейк-поінтом. В подальшому обидва спортсмени власні подачі брали доволі впевнено, а наступний брейк-поінт стався в той момент, коли Шевченко подавав на тай-брейк. Прихованим сет-болом Стен теж не скористався. Так само, як і Александр в наступному геймі повноцінним матч-болом на прийомі. Хай і з труднощами, але тенісисти дотягнули до тай-брейка і на ньому Шевченко оформив підсумкову перемогу в протистоянні.

В другому раунді змагань в Базелі Александр Шевченко зіграє проти переможця матчу між Тейлором Фріцем і Максом П'юрселлом.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі