Теніс України у соцмережах

Яннік Зіннер переграв Даніїла Медвєдєва в фіналі змагань у Відні

Італійський тенісист Яннік Зіннер стає тріумфатором змагань категорії ATP-500 в австрійському Відні. В фіналі турніру Яннік в напруженій боротьбі здолав лідера посіву росіянина Даніїла Медвєдєва. На перемогу в фінальному матчі Зіннер витратив навіть трохи більше трьох годин ігрового часу.

ATP-500
Відень, Австрія
Фінал

(2) Яннік Зіннер - (1) Даніїл Медвєдєв - 7:6(7), 4:6, 6:3

Фактично на самому початку зустрічі Зіннер програв власну подачу, втім у відрив суперника італійський тенісист не відпустив. Яннік оформив зворотній брейк вже у наступному геймі і в подальшому обидва тенісиста тримали власні подачі. Правда, у Медвєдєва був чудовий шанс поставити крапку в партії, коли він дістався до брейк-поінта при подачі Янніком на тай-брейк, але італієць втримав гейм. 

На тай-брейці Зіннер швидко повів із міні-брейком, але одразу ж програв два поспіль розіграші на власній подачі. Даніїл цю перевагу не втримав і спочатку дозволив супернику відігратися, а вже після другої зміни сторін ще раз програв очко на власній подачі.

Але фактично протягом усього другого сету Зіннер відчував серйозні проблеми на власній подачі. Спочатку італійський тенісист втримав гейм з трьох брейк-поінтів, але дві наступні подачі Зіннер програв. Медвєдєв вийшов подавати на сет за рахунку 5:2, але з першої спроби забрати партію не зміг. Втім повністю відігратися Янніку не вдалось - з другої спроби Даніїл подав на другий сет.

На початку вирішального сету на корті розгорнулась справжня драма. Спочатку Медвєдєв захистив подачу з трьох брейк-поінтів. Але наступний гейм на подачі Даніїла вийшов ще більш бойовим. Росіянин відіграв 8 (!) брейк-поінтів, але з дев'ятої спроби Яннік взяв подачу суперника. Але за пару хвилин Медвєдєв вже відігрався, втім, знову не захистив власну подачу. І ось цей брейк вже став ключовим - перевагу Зіннер втримав до переможного завершення зустрічі.

Для Янніка Зіннера цей титул стає 10-м на рівні ATP у професійній кар'єрі. Цікаво, що попередній трофей Зіннер виграв також саме у Даніїла Медвєдєва на змаганнях в Пекіні.

А от ще два фіналу на початку цього сезону Яннік Зіннер росіянину програв. Медвєдєв переграв італійського спортсмена в титульних матчах змагань в Роттердамі та Маямі.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне