Теніс України у соцмережах

Яннік Зіннер здолав Бена Шелтона в першому колі змагань у Відні

Італійський спортсмен Яннік Зіннер стає учасником другого кола змагань категорії ATP-500 в австрійському Відні, на яких він отримав 2-й номер посіву. В центральному поєдинку ігрового дня Яннік в двох бойових партіях здолав представника США Бена Шелтона, який займає 15-й рядок світового чоловічого рейтингу. На перемогу в протистоянні Зіннер витратив 1 годину і 45 хвилин ігрового часу.

ATP-500
Відень, Австрія
1-й раунд

(2) Яннік Зіннер - Бен Шелтон - 7:6(2), 7:5

Максимально прикрою можна назвати поразку Бена Шелтона у стартовому сеті цього протистояння. Це - саме той випадок, коли цілої партії можуть коштувати всього кілька невдалих розіграшів. Вони із Беном трапились на початку тай-брейку, коли американець програв два поспіль очки на власній подачі і відпустив Зіннера у солідний відрив - 0:5. 

Але, давайте бути відвертими, в сеті було ще кілька ключових розіграшів, виграти які Шелтону також не вдалось. Після потужного дебюту матчу, в якому Яннік був близьким до успіху на прийомі, ініціативу, здавалося, перехопив саме американський спортсмен. Принаймні, саме Бен наприкінці партії у двох поспіль геймах на прийомі діставався до прихованих сет-болів. Але Зіннер встояв, ну а далі був той самий тай-брейк із провальним для Шелтона дебютом.

В другій партії, здавалося, можна було б одразу переходити до тай-брейку. Чотири перші гейми в цьому сеті вигравались спортсменом на подачі під нуль - без жодної боротьби. Але з середини партії шанси на прийомі почали з'являтися в обох. Трохи більше проблем із захистом геймів було у Шелтона і саме він не витримав наприкінці сету. Яннік оформив перший у зустрічі брейк і одразу після нього подав на перемогу в матчі.

В другому колі змагань у Відні Яннік Зіннер зіграє проти свого співвітчизника Лоренцо Сонего. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі