Теніс України у соцмережах

Дарія Снігур вперше в кар`єрі пробивається у чвертьфінал змагань категорії WTA

Українська тенісистка Дарія Снігур стає учасницею стадії 1/4 фіналу на змаганнях категорії WTA-250 в румунському місті Клуж-Напока. В другому колі турніру Дарія в напруженому трисетовому протистоянні здолала представницю Німеччини Анну-Лєну Фрідзам, яка займає 111-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Дарія Снігур витратила трохи менше 1 години і 40 хвилин ігрового часу.

WTA-250
Клуж-Напока, Румунія
2-й раунд

Дарія Снігур - Анна-Лєна Фрідзам - 6:0, 1:6, 6:4

Результат стартового сету, якщо дивитися виключно на рахунок цього відрізку матчу, можна назвати приємним шоком для всіх вболівальників українського тенісу. Дарія Снігур відвісила баранку куди більш досвідченій суперниці. Але насправді, ні в якому разі не применшуючи заслуг Дарії, рахунок в цьому сеті точно не відображає напруженості боротьби. 

По суті, впевнено Снігур виграла тільки один гейм - в середині партії українська тенісистка під нуль захистила власну подачу. В усіх інших геймах глядачі бачили напружену боротьбу і брейк-поінти. От тільки на цих важливих м`ячах Дарія діяла куди більш впевнено ніж суперниця - своїми шансами українська тенісистка користувалась, а можливості Фрідзам методично нівелювала. 

Але, як часто буває в жіночому тенісі, на розгромну поразку в стартовому сеті Анна-Лєна відповіла майже такою ж розгромною перемогою в партії другій. Почалось все із програної під нуль подачі у виконанні Снігур. Українська тенісистка відіграла цей брейк моментально, але в подальшому в цій партії умови диктувала виключно німкеня. Фрідзам ще двічі відзначилась на прийомі і перевела гру у вирішальну партію. І ні, Дарія не виглядала безнадійно, але в цьому сеті на ключових розіграшах удача посміхалась вже її суперниці.

І, нарешті, у третьому сеті ми побачили дійсно напружену боротьбу. Зі швидким брейком у цьому відрізку матчу зуміла повести саме українська тенісистка. Снігур, правда, цю перевагу не втримала, але в середині партії Дарія знову відзначилась на прийомі. У Снігур була чудова можливість подати на перемогу, але з подвійного матч-болу Фрідзам оформила зворотній брейк. В цей момент здавалось, що німкеня цілком здатна на камбек, але Дарія зібралась із думками і моментально поставила переможну крапку в матчі успішним геймом на прийомі.

У чвертьфіналі змагань в Клуж-Напоці Дарія Снігур зіграє проти переможниці матчу між ще однією німецькою тенісисткою Тамарою Корпач та 8-ю ракеткою турніру Джоді Барредж із Великої Британії

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі