Теніс України у соцмережах

Юлія Стародубцева в напруженій боротьбі здолала Луїзу Чіріко і вийшла у півфінал 60-тисячника в США


Українська тенісистка Юлія Стародубцева продовжує успішні виступи на змаганнях категорії ITF W60 в американському Ранчо Санта Фе. На стадії 1/4 фіналу Юлія в напруженій боротьбі здолала місцеву спортсменку Луїзу Чіріко, яка на даний момент займає 218-ту сходинку світового рейтингу. Стародубцева програла стартовий сет зустрічі, але змогла переломити хід протистояння і взяти дві наступні партії.

ITF W60
Ранчо Санта Фе, США
1/4 фіналу

(4) Юлія Стародубцева - (5) Луїза Чіріко - 4:6, 6:3, 6:4

Для тих, хто можливо не пам'ятає цього факту, думаю, варто нагадати. Свого часу Луїзу Чіріко вважали надзвичайно перспективною спортсменкою. Вона майже увірвалась у топ-50 світового рейтингу, а на змаганнях в Мадриді (зараз вони мають статус WTA-1000) Луїза навіть діставалась до півфіналу. Це було у 2016-му році.

З низки причин вже у 2018-му Луїза вилетіла навіть із топ-500 світового рейтингу, але з минулого сезону Чіріко потроху повертається на свій рівень і вже навіть знову зіграла в основі Турнірів Великого Шолому - подолала кваліфікацію на Вімблдоні-2022.

Із представленням суперниці на цьому, думаю, варто завершувати і переходити безпосередньо до матчу. Почався він у дуже нервовому стилі. Першою на прийомі відзначилась Стародубцева, але вже за кілька хвилин Чіріко не тільки відігралась, а й сама повела із брейком. Юлія відігралась одразу, а в середині сету мала ще одну чудову нагоду повести із геймом на прийомі в активі, втім українська спортсменка не реалізувала подвійний брейк-поінт. А ось ближче до самого завершення партії Стародубцева не найкращим чином провела власну подачу і Луїза з третього сет-болу на прийомі оформила перемогу в партії.

Другий сет Юлія провела на чудовому рівні. По-перше, українська тенісистка не давала суперниці жодних шансів на прийомі, ну а по-друге, сама стабільно чіплялась за подачу суперниці. Стародубцева фактично в кожному геймі Чіріко нав'язувала боротьбу і діставалась до брейк-поінтів. Та найголовніше, в двох із них Юлія таки досягла успіху.

Повела Стародубцева із брейком і у вирішальному сеті. Але завершення матчу знову перетворилось на гойдалки. Чіріко двічі відігравала брейк в активі Юлії, але у підсумку ключовою в матчі стала програна американкою під нуль подача у 10-му геймі.

Тепер у півфіналі змагань в Ранчо Санта Фе Юлія Стародубцева зіграє проти китайської спортсменки Дзян Сю Хань. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі