Теніс України у соцмережах

Іга Свьонтек із баранкою переграла Маркету Вондроушову на старті Підсумкового турніру WTA


Польська тенісистка Іга Свьонтек із достатньо впевненої перемоги розпочинає виступи на груповому етапі Підсумкового Турніру WTA. В першому матчі Іга в двох партіях переграла представницю Чехії Маркету Вондроушову, яка займає 6-ту сходинку поточного світового рейтингу. Якщо в стартовому сеті на корті велась справжня боротьба, то другу партію Свьонтек виграла із баранкою. На перемогу в матчі Іга Свьонтек витратила 1 годину і 40 хвилин ігрового часу.

WTA Finals
Канкун, Мексика
Група A (Chetumal Group)

Іга Свьонтек - Маркета Вондроушова - 7:6(3), 6:0

Початок зустрічі для Свьонтек видався вкрай непростим. Більше того, навряд хтось сильно б здивувався, якби польська тенісистка у підсумку програла стартову партію, бо до цього справа і йшла. Але давайте про все по черзі.

Почалась зустріч зі швидкого брейку у виконанні Вондроушовою. Іга доволі швидко отримала можливість відігратися - чеська тенісистка провалила початок власного гейму і Свьонтек отримала потрійний брейк-поінт. Реалізувати його Іга зуміла тільки з третьої спроби.

Але після зворотнього брейку у виконанні суперниці Маркета не зупинилась, а навпаки мобілізувала всі сили та здійснили вражаючий ривок. Вондроушова повела одразу із двома брейками - 5:2. 

Але подати на сет Маркета не змогла, причому двічі поспіль. Вондроушова хоча б до тай-брейку зуміла дотягнути і на ньому, до речі, теж повела в рахунку. Втім, на міні-брейк у виконанні чеської тенісистки Іга відповіла одразу трьома виграними на прийомі розіграшами, тож Тай лишився саме за Свьонтек.

Ті прихильники, які після бойової стартової партії очікували продовження напруженої боротьби в другому сеті, певно, лишились розчарованими. А от прихильникам Свьонтек сет точно приніс суцільне задоволення. Іга швидко оформила два брейки під нуль і ледь втретє не відзначилась на прийомі фактично без боротьби. Маркета з рахунку 0:40 майже відігралась, але з останнього третього брейк-поінта Іга взяла і цей гейм. Після нього польська спортсменка впевнено подала на матч.

Таким чином із перемогою в двох сетах Іга Свьонтек очолила Chetumal Group і має непогані шанси на вихід у півфінал Підсумкового Турніру WTA.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне