Теніс України у соцмережах

Віталій Сачко поступився Домініку Тіму на старті Челленджера в Братиславі


Український тенісист Віталій Сачко зумів дати бій лідеру посіву змагань категорії ATP Challenger австрійцю Домініку Тіму на старті змагань. Хоч Віталій і поступився у двох партіях, жоден із сетів легкою прогулянкою для Тіма точно не був, а в стартовому відрізку матчу Домінік взагалі ледь врятувався від поразки.

ATP Challenger
Братислава, Словаччина
1-й раунд

(1) Домінік Тім - Віталій Сачко - 7:6(5), 6:3

Незважаючи на статус беззаперечного фаворита, яким Тім володів у цьому протистоянні, саме Сачко набагато впевненіше почав зустріч. Український тенісист зумів відзначитися на прийомі в середині першого сету і навіть отримав можливість подавати на перемогу в партії. Але в цей ключовий момент сету Домінік використав весь свій досвід і врятувався, оформивши зворотній брейк.

На тай-брейці, на якому і вирішувалась доля стартового сету, ініціативою вже володів саме Тім. Австрієць отримав потрійний сет-бол, але за рахунку 6:3 він програв два поспіль розіграші на власній подачі. Сачко, правда, оформити повноцінний камбек не зумів - після дивовижного порятунку Віталій дозволив супернику зробити ще один міні-брейк, яким Тім і поставив крапку у сеті.

В другій партії Домінік тиснув на Сачка вже набагато серйозніше. Українець втримав максимально важкий гейм в середині партії, коли зумів відіграти одразу 4 брейк-поінти. Але ближче до завершення сету із Віталієм трапився справжній провал - українець подарував Тіму потрійний брейк-поінт і таким шансом австрієць, звісно, скористався. На подачі Домініка на перемогу Сачко відіграв пару матч-болів, але з третьої спроби Тім оформив вихід у друге коло змагань в столиці Словаччини.

Наступним суперником Домініка Тіма в Братиславі стане переможець матчу Габріель Діалло - Артур Фері.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі