Теніс України у соцмережах

Александр Звєрєв поступається на старті змагань в Токіо

Німецький тенісист Александр Звєрєв, який на змаганнях категорії ATP-500 в Токіо отримав 3-й номер посіву, не зумів подолати навіть стартовий раунд турніру. В першому колі Звєрєв поступився представнику Австралії Джордану Томпсону, який займає 60-ту сходинку поточного світового рейтингу. Александр програв зустріч у двох партіях. Спортсмени провели на корті трохи менше 1 години і 40 хвилин ігрового часу.

ATP-500
Токіо, Японія
1-й раунд

Джордан Томпсон - (3) Александр Звєрєв - 6:3, 6:4

Здавалось, що Александр Звєрєв цілком може захопити лідерство в рахунку вже на самому початку зустрічі. У стартовому геймі на прийомі німецький тенісист дістався до потрійного брейк-поінта, але Томпсон цю подачу врятував. А вже за кілька геймів проблеми виникли на подачі Звєрєва. Александр врятувався з подвійного брейк-поінту, але з третьої спроби Джордан оформив перший у матчі брейк. Він і став вирішальним у стартовому сеті, хоч Звєрєв і мав брейк-поінт при подачі австралійським тенісистом на партію.

В другому сеті Александр зробив те, що не вдалось у стартовому - повів зі швидким брейком. Але вже наступну власну подачу німецький спортсмен програв, тож Томпсону вдалось відновити рівновагу в рахунку. А ближче до завершення партії Джордан іще раз відзначився на прийомі. Після цього брейку австралійцю лишалось тільки подати на перемогу, що він успішно і зробив. 

В другому колі змагань в Токіо Джордан Томпсон зіграє проти переможця матчу між американцем Беном Шелтоном та місцевим спортсменом Таро Даніелем. 

Для Александра Звєрєва змагання в Токіо були чудовою нагодою набрати очки в Чемпіонську гонку і покращити свої шанси на потрапляння на Підсумковий турнір ATP. Цими шансами, як бачимо, Звєрєв не скористався. Втім, критичною для Александра ситуація не стає. Обійти його в чемпіонській гонці на даний момент може тільки Тейлор Фріц, та й то у випадку перемоги на турнірі в Токіо. Після цього Звєрєв опуститься на 8-му, все-одно прохідну позицію в гонці. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі