Теніс України у соцмережах

Стефанос Ціціпас переграв Янніка Ханфмана у чвертьфіналі турніру в Антверпені


Грецький тенісист Стефанос Ціціпас, який є лідером посіву змагань категорії ATP-250 в Антверпені, впевнено виходить в 1/2 фіналу. На стадії чвертьфінала Стефанос в двох партіях переграв 5-ту ракетку турніру і 56-го номера світового рейтингу Янніка Ханфмана із Німеччини. На перемогу в матчі Ціціпас витратив трохи більше 1 години і 10 хвилин ігрового часу.

ATP-250
Антверпен, Бельгія
1/4 фіналу

(1) Стефанос Ціціпас - (5) Яннік Ханфман - 6:3, 6:3

До гри Стефаноса Ціціпаса в стартовому сеті протистояння питань не може бути жодних. Грецький тенісист впевнено діяв на власних подачах і дочекався свого шансу на прийомі. Єдиний брейк Стефанос оформив в середині партії і ніяких шансів на порятунок у Ханфмана просто не було.

А от щодо другого сету, при бажанні, Ціціпаса можна звинуватити в певному спаді. До середини партії у Янніка виникали можливості для того, аби вперше в матчі відзначитися на прийомі. Інше питання в тому, що німецький тенісист ними не користувався - у двох поспіль геймах Стефанос рятував подачу з брейк-поінтів.

Але насправді відчуття того, що за необхідності Ціціпас може підсилити гру, виявилось правдивим. Саме так і сталось наприкінці зустрічі, коли грецький спортсмен відзначився одразу двома брейками поспіль. Другий з них, яким і було поставлено крапку у зустрічі, заслуговує окремої уваги. Ханфман зумів відігратися з потрійного матч-болу у Стефаноса, але з четвертої спроби Ціціпас оформив перемогу саме на прийомі.

У півфіналі змагань в Антверпені Стефанос Ціціпас зіграє проти переможця матчу між французом Артуром Філєм та представником Перу Хуаном-Пабло Варільясом.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі