Теніс України у соцмережах

Леся Цуренко на двох тай-брейках переграла Донну Векіч і вийшла у чвертьфінал змагань в Чженчжоу


Леся Цуренко стає другою українською тенісисткою, яка пробивається в 1/4 фіналу змагань категорії WTA-500 в китайському Чженчжоу. На стадії другого кола Леся в двох вкрай непростих партіях переграла представницю Хорватії Донну Векіч, яка займає 21-шу сходинку світового жіночого рейтингу.

WTA-500
Чженчжоу, Китай
2-й раунд

(Q) Леся Цуренко - Донна Векіч - 7:6(4), 7:6(2)

Наскільки ж потужно продемонструвала свій характер Леся Цуренко протягом цього протистояння. В обох сетах зустрічі українська тенісистка була змушена відіграватися з подачі суперницею на партію. І щоразу Леся не давала Векіч можливості навіть дістатися до сет-болів.

Матч Цуренко почала саме із програного на власній подачі гейму. Так, Леся вже за пару хвилин могла ліквідувати відставання, але не скористалась подвійним брейк-поінтом. Ну а Донна налагодила гру на подачі і, здавалося б, має спокійно доводити сет до перемоги. 

Але при подачі на партію Векіч знову зіткнулась із шаленим опором від української тенісистки і не витримала її тиску. Після зворотнього брейку, який Леся оформила в останній момент, вона спокійно довела партію до тай-брейку і на ньому відіграла трохи впевненіше за суперницю.

Другу партію із брейку почала вже сама Цуренко. Але в середині сету Леся зіштовхнулась із серйозними проблемами і видала провальний відрізок із двох поспіль програних власних подач. Донна знову отримала шанс подавати на партію, але і тут Цуренко зіграла фантастично. Другий тай-брейк за собою українська тенісистка залишила вже без будь-яких питань.

У чвертьфіналі турніру в Чженчжоу Леся Цуренко зіграє проти переможниці матчу між Барборою Крейчиковою і Петрою Мартич.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі