Теніс України у соцмережах

Стен Ваврінка в двох непростих сетах здобув стартову перемогу на турнірі в Стокгольмі


Швейцарський тенісист Стен Ваврінка успішно подолав стартовий раунд змагань категорії ATP-250 у Стокгольмі. Хоч і в двох сетах, але при цьому у досить напруженій боротьбі, Ваврінка здолав представника Хорватії Борну Гойо, який займає 76-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Стен витратив трохи більше ніж півтори години ігрового часу.

ATP-250
Стокгольм, Швеція
1-й раунд

Стен Ваврінка - Борна Гойо - 7:5, 6:4

Здавалось, що початок зустрічі залишився за Ваврінкою, який доволі швидко зумів вирватися вперед із брейком. Але буквально моментально Гойо показав, що просто так здаватися не збирається. Хорватський тенісист вже в наступному геймі оформив зворотній брейк, а в середині сету ледь сам не повів із геймом на прийомі в активі. Ту подачу Стен видряпав з трьох брейк-поінтів у суперника.

Втім, досвіду Борні не вистачило катастрофічно. Хорват занервував у вирішальний момент партії і віддав власну подачу на тай-брейк. А от Ваврінка в наступному геймі провів майстер-клас зі стійкості. Швейцарець також зіткнувся із проблемами при подачі на сет, але відіграв подвійний брейк-поінт і поставив крапку в стартовій партії.

До другого сету Ваврінка розігрався настільки, що інтриги у цьому відрізку зустрічі вже просто не було. Стен повів зі швидким брейком і далі максимально впевнено діяв на власних подачах. Швейцарець цілком міг робити свою перевагу більш комфортною, але тут варто відмітити і характер Гойо. 7-й гейм сету він врятував із потрійного брейк-поінта у Ваврінки, а в 9-му хорват і зовсім відіграв три матч-боли у Стена. Стійкість Борни в цьому фрагменті зустрічі, правда, вже ні на що не впливала - перевагу у ранній брейк Ваврінка впевнено довів до перемоги у матчі.

В другому колі змагань в Стокгольмі Стен Ваврінка зіграє проти лакі лузера Томаша Махача із Чехії.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне