Теніс України у соцмережах

ATP Finals. Карлос Алькарас переграв Андрєя Рубльова на Підсумковому Турнірі

Іспанський тенісист Карлос Алькарас здобуває першу перемогу на груповому етапі поточного Підсумкового Турніру ATP в Турині. В матчі другого кола Карлос в двох партіях здолав представника країни-агресора Андрєя Рубльова, який займає 5-ту сходинку світового рейтингу. Якщо в стартовому сеті на корті велась напружена боротьба, то в другій партії Алькарас виявився на голову сильнішим за суперника. На перемогу в протистоянні Карлос Алькарас витратив годину із чвертю ігрового часу.

ATP Finals
Турин, Італія
Red Group

Карлос Алькарас - Андрєй Рубльов - 7:5, 6:2

Саме до матчу другого кола групового етапу між двома невдахами першого раунду спортсмени мають відноситися із максимальною відповідальністю. Так, остаточно втратити шанси на вихід із групи після нього не можна, як мінімум, слід дочекатися результату другого протистояння ігрового дня в групі. Але стартувавши із двох поразок майже зі стовідсотковою ймовірністю все-таки доведеться пакувати валізи з турніру. 

І до зустрічі куди краще підійшов саме Алькарас. Іспанського тенісиста хочеться відверто похвалити за гру на власних подачах. Про які брейки чи хоча б брейк-поінти у Рубльова можна говорити, якщо за всю зустріч росіянин виграв на прийомі всього 7 розіграшів? А от сам Карлос із серйозною регулярністю тиснув на суперника. 

Так, свій перший шанс на брейк Алькарас отримав наприкінці стартового сету. Цей брейк-поінт для Карлоса був ще й прихованим сет-болом, але в тому конкретному випадку Рубльов відігрався і подачу захистив. Але коли за декілька хвилин Андрєй вийшов подавати на тай-брейк, Карлос таки спромігся відзначитися на прийомі. Вже в наступному геймі іспанський спортсмен чітко подав на перемогу в партії.

Другий сет склався для Алькараса вже набагато простіше. Вже на самому початку партії іспанський тенісист повів із брейком і, враховуючи його бездоганну гру на влансних подачах, ніяких шансів на повернення у боротьбу в Рубльова не було. Навпаки, від відчаю росіянин наприкінці зустрічі віддав ще один власний гейм, причому цей брейк Алькарас оформив під нуль. Враховуючи, що гейми на власній подачі до і після брейку Карлос так само виграв під нуль, виходить, що у трьох останніх геймах матчу росіянин не виграв жодного розіграшу. 

В другому матчі ігрового дня в Red Group зіграють Даніїл Мєдвєдєв і Александр Звєрєв.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне