Теніс України у соцмережах

Кубок Біллі Джин Кінг. Маріє Боузкова приносить збірній Чехії перемогу у протистоянні з командою Швейцарії.


Збірна Чехії здобула дострокову перемогу над минулорічними чемпіонками Кубку Біллі Джин Кінг командою Швейцарії в рамках стартового матчу поточного фіналу в групі А. В другому одиночному поєдинку протистояння Маріє Боузкова впевнено переграла Вікторію Голубіч, яка займає 83-тю сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Маріє витратила трохи більше 1 години і 45 хвилин ігрового часу.

Кубок Біллі Джин Кінг
Севілья, Іспанія
Група А
Чехія - Швейцарія - 2:0

Маріє Боузкова - Вікторія Голубіч - 6:4, 6:4

Навряд можна сказати, що Боузкова володіла ігровою ініціативою протягом матчу. Скоріше, чеській спортсменці вдалось вдало відіграти у ключові моменти поєдинку, що і дозволило їй відсвяткувати перемогу в двох партіях.

Так, в стартовому сеті Боузкова швидко опинилась в ролі наздоганяючої, оскільки програла вже стартовий гейм на власній подачі. Маріє відігралась в середині партії, але одразу ж знову упустила власний гейм. І друга спроба втримати перевагу в рахунку для Голубіч виявилась невдалою - чеська спортсменка оформила моментальний зворотній брейк.

Завершення сету виявилось доволі нервовим. Одразу після другого зворотнього брейку Боузкова могла знову опинитися в непростій ситуації, але відігралась з прихованого сет-болу у суперниці і захистила власний гейм. А от Вікторія у ключовий момент партії свою подачу програла - крапку в сеті на прийомі Маріє поставила з першого ж сет-поінту.

В другому сеті ситуація на корті змінилась кардинально. Тепер обидві тенісистки впевнено тримали власні подачі. Шансів на прийомі було вкрай мало, як для жіночого тенісу. Кожна із суперниць відіграла всього по одному брейк-поінту. Тим більш несподіваною виявилась розв'язка. Маріє знову оформила брейк в 10-му геймі і саме він дозволив їй відсвяткувати перемогу.

Таким чином збірна Чехії здобула дострокову перемогу над командою Швейцарії - 2:0. Парний поєдинок буде зіграний, оскільки його результат може вплинути на розподіл місць в групі, а от долю матчу він вже змінити не зможе ніяк.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі