Теніс України у соцмережах

Кубок Девіса. Алекс де Мінор здобуває перемогу над Їржі Легечкою і зрівнює рахунок в матчі Австралія - Чехія

Після двох одиночних матчів у чвертьфінальному протистоянні Кубку Девіса - 2023 між збірними Австралії та Чехії зафіксовано нічию. В другому матчі Алекс де Мінор зумів подолати опір Їржі Легечки, який займає 31-шу сходинку поточного світового рейтингу. На вольову перемогу в протистоянні Алекс витратив трохи більше двох із половиною годин ігрового часу.

Кубок Девіса
1/4 фіналу
Австралія - Чехія - 1:1

Алекс де Мінор - Їржі Легечка - 4:6, 7:6(2), 7:5

Алекс не просто програв стартовий сет зустрічі, але й поступався із брейком протягом другої партії. Втім, в останній момент де Мінор влаштував справжній камбек - за рахунку 6:4, 5:4 Легечка вийшов подавати не тільки на перемогу в своєму конкретному матчі, а й на вихід збірної Чехії у півфінал Кубку Девіса. Але Їржі не впорався з нервами і програв той надважливий гейм під нуль.

Де Мінор своїм шансом скористався сповна. Спочатку австралійський тенісист впевнено виграв тай-брейк другого сету, а потім повів зі швидким брейком на самому початку вирішального відрізку матчу. Легечка в боротьбу повернувся і ту програну подачу ліквідував. Був у Їржі неймовірний шанс і самому повести з геймом на прийомі в активі у третьому сеті, але чеський тенісист не реалізував в середині сету потрійний брейк-поінт. Алекс за це суперника покарав брейком у вирішальні хвилини партії та всього матчу.

Тепер доля путівки у півфінал Кубку Девіса буде визначина у парному матчі Меттью Ебден/Макс П'юрселл - Їржі Легечка/Адам Павласек.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне