Теніс України у соцмережах

Грігор Дімітров вибив із боротьби Даніїла Медвєдєва вже в другому колі Мастерса в Парижі

Болгарський тенісист Грігор Дімітров стає автором гучної сенсації на стадії другого кола змагань категорії ATP Masters в Парижі. В трьох партіях Дімітров переграв 3-го номера посіву спортсмена, який виступає без прапора, Даніїла Медвєдєва. Перемогу в зустрічі Грігор здобув на тай-брейці вирішального сету, витративши на неї майже 3 години ігрового часу.

ATP Masters
Париж, Франція
2-й раунд

Грігор Дімітров - (3) Даніїл Медвєдєв - 6:3, 6:7(4), 7:6(2)

Початок зустрічі став справжнім крижаним душем для Медвєдєва, який не без підстав вважався фаворитом матчу. Дімітров зумів оформити брейк вже у стартовому геймі на прийомі, а до власних подач Грігора питань взагалі не могло бути ніяких - болгарський спортсмен вигравав їх під нуль. Та в середині партії Даніїл несподівано нав`язав супернику боротьбу на прийомі і брейк відіграв. Правда, за кілька хвилин Дімітров знову лідирував в рахунку і спокійно довів стартовий сет до перемоги із мінімальною перевагою в брейк.

В другій партії першим відзначився на прийомі вже саме росіянин. Медвєдєв повів в рахунку в середині сету і навіть вийшов подавати на партію, але в останній момент Грігор врятувався. Дотягнути до тай-брейку для болгарського спортсмена було ще тим завданням. У двох наступних геймах на власній подачі Дімітрову довелось демонструвати всі свої бійцівські якості. 

Спочатку він врятувався з подвійного сет-болу у суперника, а при подачі на тай-брейк і зовсім зумів відігратися з рахунку 0:40. Втім на такі порятунки Грігор витратив аж надто багато в першу чергу моральних сил. Тому тай-брейк йому відверто не вдався і Даніїл зумів перевести матч у вирішальний сет.

Його краще почав саме Дімітров. Хай в першому геймі на прийомі Грігор відпустив суперника з подвійного брейк-поінту, але в середині партії болгарський спортсмен таки здобув перевагу із брейком. Здавалося б, Дімітров має спокійно завершувати зустріч на свою користь - він вийшов подавати на перемогу і заробив подвійний матч-бол. 

Але саме тут і почалось все найцікавіше. Медвєдєв оформив зворотній брейк, відігравши в тому геймі загалом 4 матч-поінти у опонента. Більше того, Даніїл встояв і в той момент, коли він зіткнувся із проблемами при подачі  на тай-брейк - в цьому геймі росіянин ліквідував ще 2 матч-боли у Дімітрова. Втім на тай-брейку можливостей для порятунку у 3-го номера посіву вже не було. Грігор швидко повів із двома міні-брейками - 5:0. І цю перевагу Дімітров вже не упустив.

В третьому колі змагань в Парижі Грігор Дімітров зіграє проти представника Казахстану Александра Бубліка.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі