Теніс України у соцмережах

ATP Finals. Новак Джокович впевнено переграв Карлоса Алькараса в півфіналі Підсумкового Турніру


Лідер поточного світового рейтингу сербський тенісист Новак Джокович виходить у фінал Підсумкового Турніру ATP в Турині. В боротьбі за вихід у титульний матч заключних змагань сезону Новак більш ніж впевнено розібрався із представником Іспанії Карлосом Алькарасом. На перемогу у вже принциповому протистоянні Джокович витратив півтори години ігрового часу.

ATP Finals
Турин, Італія
1/2 фіналу

Новак Джокович - Карлос Алькарас - 6:3, 6:2

До старту Підсумкового Турніру в Турині остання поразка Новака Джоковича була саме від Карлоса Алькараса. Здавалось, що саме між цими двома тенісистами на кортах ATP Finals буде вестися запекла боротьба за останній трофей сезону. Та, насправді, вийшло зовсім по-іншому.

По-перше, зустрілись Новак і Карлос не у фіналі, а тільки на підступах до титульного матчу Підсумкового Турніру. Новаку завадив здобути першу сходинку в групі Яннік Зіннер, який за підтримки італійської публіки став показувати просто фантастичний рівень тенісу. Ну а Карлос, хоч і виграв свою групу, ідеальною грою точно не вирізнявся. Спочатку іспанський тенісист поступився Звєрєву, потім здолав безнадійного Рубльова, ну а далі грав проти Медвєдєва, який вже гарантував собі місце у півфіналі. Алькарас здобув необхідну перемогу в двох сетах, але наскільки боровся в тому матчі росіянин - питання відкрите.

Ну а по-друге, битви у матчі із сербом не вийшло і це протистояння точно зарано наливати достроковим фіналом. Джоковичу доводилось вмикати максимальні оберти хіба що епізодично. Наприклад, Новак не кращим чином почав поєдинок і вже в стартовому геймі був змушений відіграватися з подвійного брейк-поінту. Але ж як потужно сербський тенісист увімкнувся в боротьбу для того, аби не відпустити Алькараса у відрив вже на самому початку зустрічі. У підсумку долю сету вирішив єдиний успіх на прийомі у виконанні Новака, коли ближче до завершення партії Карлос із подвійного брейк-поінта не відігрався.

Ну а в другому сеті для Новака все склалось, можливо, не набагато простіше за грою, але куди більш впевнено за рахунком. Джокович швидко повів із брейком, але найважливішим, здається, був 6-й гейм, в якому сербський тенісист відігрався із подвійного брейк-поінта. Спочатку Новак увімкнув подачу, ну а потім виграв один із найкращих розіграшів матчу - зловив обвідним ударом Алькараса, який, здавалося б, зробив вже геть усе можливе, аби загнати суперника у безвихідне становище.

Одразу після того, як Джокович врятував власну подачу, сербський тенісист отримав чудовий шанс на прийомі. Так, Карлос теж відігрався із подвійного брейк-поінта, але згодом Новак здобув третій брейковий м'яч і на ньому Алькарас припустився максимально прикрої помилки - іспанський тенісист вже фактично вибив Новака з корту, але не потрапив по довжині у порожній майданчик. У підсумку другий брейк у виконанні Джоковича, який повністю зняв питання щодо переможця матчу.

У фіналі Підсумкового Турніру ATP в Турині Новак Джокович зіграє проти Янніка Зіннера. Саме італійському тенісиста лідер світового рейтингу поступився на груповому етапі ATP Finals. І, думаю, Новак не проти взяти реванш.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне