Теніс України у соцмережах

ATP Finals. Новак Джокович в трьох сетах здолав Хуберта Хуркача і гарантував Янніку Зіннеру вихід у півфінал


Сербський тенісист Новак Джокович здобув непросту перемогу в матчі останнього раунду групового етапу Підсумкового Турніру ATP в Турині. В трьох партіях лідер світового рейтингу переграв польського спортсмена Хуберта Хуркача, який на ATP Finals замінив травмованого Стефаноса Ціціпаса. Програний Хуркачу сет може стати фатальним для Джоковича, адже тепер йому слід сподіватися на перемогу Янніка Зіннера над Хольгером Руне в останньому матчі Green Group.

ATP Finals
Турин, Італія
Green Group

Новак Джокович - Хуберт Хуркач - 7:6(1), 4:6, 6:1

Результат зустрічі для лідера світового рейтингу успішним, незважаючи на підсумкову перемогу, вважати аж ніяк не можна. Провальний гейм на власній подачі в середині другої партії цілком може коштувати Новаку місця у півфіналі Підсумкового Турніру ATP, на якому сербський тенісист намагається захистити минулорічний титул.

Але давайте про все у хронологічній послідовності. В стартовому сеті обидва спортсмени показали просто ідеальну гру на власній подачі. Хуберт, можливо, діяв максимально невимушено і розкуто, адже на нього взагалі не тиснула необхідність здобути результат - шансів вийти з групи Хуркач не мав ніяких. Ну а Джокович грав зібрано і ефективно. Так, відзначитися на прийомі Новак за всю партію так і не зумів, але тай-брейк сербський спортсмен провів просто бездоганно і віддав на ньому супернику всього 1 розіграш.

А от в середині другого сету стався той самий епізодичний провал. Новак віддав під нуль власну подачу, а вміння Хуркача втримати перевагу, прекрасно відоме всьому туру. У Джоковича, правда, був шанс відігратися, проте Хуберт втримав свій гейм з подвійного брейк-поінту і перевів матч у вирішальний сет.

Програвати поєдинок в плани Новака ну вже точно не входило, та й Хуберт не показав всього свого потенціалу. Третій сет Джокович виграв більш ніж впевнено, але тепер лідер світового рейтингу має вболівати за Янніка Зіннера. Лише в разі перемоги італійця, який вже гарантував собі місце у півфіналі, над Хольгером Руне лідер світового рейтингу вийде з групи.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне