Теніс України у соцмережах

ATP Finals. Новак Джокович за три години впорався із Хольгером Руне на старті Підсумкового Турніру


Лідер поточного світового рейтингу сербський тенісист Новак Джокович із вкрай непростої перемоги розпочинає виступи на Підсумковому Турнірі ATP в італійському Турині. В першому матчі Green Group Новак в справжній битві здолав данського спортсмена Хольгера Руне. Джокович витратив на стартову перемогу на ATP Finals - 2023 навіть трохи більше трьох годин ігрового часу.

ATP Finals
Турин, Італія
Green Group

Новак Джокович - Хольгер Руне - 7:6(4), 6:7(1), 6:3

Доволі спокійний дебют матчу перервався в 5-му геймі стартового сету, коли Руне доволі несподівано опинився в якості лідера. Новак раптово провалив власний гейм, подарував супернику подвійний брейк-поінт, виплутався, але з третьої спроби Хольгер таки вийшов уперед в рахунку. Правда, сам данський спортсмен не до кінця зрозумів, що ж сталося - за кілька хвилин рівновагу в рахунку було відновлено, адже Джокович оформив моментальний зворотній брейк.

По суті, цей сплеск активності так і лишився єдиним у стартовому сеті, тому що жодних шансів на прийомі більше не проглядалось ні в кого зі спортсменів. Тай-брейк Руне почав із виграного на прийомі розіграша, але Новака це геть не засмутило. Джокович швидко не тільки повернув рівновагу, а й сам повів із міні-брейком та довів тай-брейк до перемоги.

В другому сеті знову саме Новак першим упустив свою подачу. Цього разу Джокович віддав вже стартовий гейм партії, але, як і на початку матчу, насолодитися перевагою в рахунку Руне довго не зміг - лідер поточного світового рейтингу відігрався вже в наступному геймі.

Непростим було завершення партії для Джоковича. В 10-му геймі у Руне несподівано виник сет-бол на прийомі, так ось його Новак відіграв спокійно. А от тай-брейк цього разу лідер світового рейтингу просто провалив, взявши на ньому лише 1 розіграш.

Нарешті на початку вирішального сету Новак Джокович вперше в матчі зумів вирватися вперед із брейком. Хольгер відігрався одразу ж, але так само швидко Джокович відновив свою мінімальну перевагу в рахунку. У підсумку Новак дотиснув суперника і здобув вкрай непросту, але максимально важливу перемогу.

Ця перемога на старті Підсумкового Турніру, звісно, не дає Новаку Джоковичу жодних гарантій щодо виходу з Green Group, втім, тепер вже 100% - сербський тенісист завершить рік на верхівці світового рейтингу.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне