Теніс України у соцмережах

ATP Finals. Новак Джокович спокійно здолав Янніка Зіннера у фіналі і взяв 7-й титул на Підсумкових Турнірах ATP


Сербський тенісист Новак Джокович завершує сезон 2023-го року впевненою перемогою на Підсумковому Турнірі ATP в італійському Турині. В фіналі ATP Finals - 2023 Новак в двох партіях переграв місцевого спортсмена Янніка Зіннера, який займає 4-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в титульному поєдинку Джокович витратив трохи менше 1 години і 45 хвилин ігрового часу.

ATP Finals
Турин, Італія
Фінал

Новак Джокович - Яннік Зіннер - 6:3, 6:3

Все-таки є неймовірна іронія в тому, що саме Яннік Зіннер в останньому турі групового етапу приніс Новаку Джоковичу путівку у півфінал Підсумкового Турніру ATP. Сербський тенісист дійсно висів на волосині, був на межі вильоту з ATP Finals вже після групової стадії, але за кілька днів він вже тримає над головою трофей. А Зіннер, який тоді дозволив лідеру світового рейтингу пройти в півфінал, обмежився статусом фіналіста.

Сьогодні Джокович показав навіть ще більш впевнену гру, ніж у півфінальному протистоянні із Карлосом Алькарасом, за яке він отримав безліч компліментів. Гра Новака виглядала безпомилковою і, напевно, ідеальною. Зіннер боровся, старався і часом показував прекрасний теніс, але проти такого Джоковича зробити італієць не міг нічого.

В стартовій партії Новаку вистачило єдиного шансу на прийомі. В середині сету Джокович відчув момент, коли можна поборотися за подачу суперника, підтиснув і з першого та єдиного в партії брейк-поінта пішов у відрив. Зіннер при всьому бажанні відіграти це мінімальне відставання не міг - власні подачі Новак тримав з максимальною впевненістю.

Можливо, у прихильників італійського спортсмена були й інші думки, але, впевнений, нейтральний глядач на самому початку другого сету зрозумів, що долю фіналу вже вирішено. В стартовому геймі партії Новак під нуль взяв подачу Янніка і, фактично, зняв питання щодо переможця матчу.

Так, звісно в тенісі може трапитися що завгодно. І навіть сьогодні Яннік втримав кілька максимально важких геймів на власній подачі, а згодом, несподівано отримав шанс на прийомі. Але навіть якби Зіннер реалізував той подвійний брейк-поінт, Новак, схоже, не дозволив би італійцю довго насолоджуватися рівновагою в рахунку. Та Яннік своїм шансом не скористався, ну а Джокович наприкінці зустрічі встиг оформити ще один брейк і ним поставити крапку у фіналі.

Новак Джокович не просто захищає минулорічний титул в Турині, а й всьоме у кар'єрі виграє Підсумковий Турнір ATP. За цим показником сербський тенісист обійшов Роджера Федерера і став одноосібним лідером в історії тенісу.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі