Теніс України у соцмережах

Онс Жабер впевнено переграла Маркету Вондроушову на Підсумковому Турнірі WTA в Канкуні


Представниця Тунісу Онс Жабер здобуває важливу перемогу на груповому етапі WTA Finals в мексиканському Канкуні, яка дозволяє їй значно покращити свої шанси на вихід у півфінал змагань. В двох партіях Онс переграла чеську спортсменку Маркету Вондроушову, яка займає 6-ту сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Жабер витратила півтори години ігрового часу.

WTA Finals
Канкун, Мексика
Група B (Chetumal Group)

Онс Жабер - Маркета Вондроушова - 6:4, 6:3

Багато хто із журналістів вже назвав цю перемогу Жабер реваншем за поразку у фіналі цьогорічного Вімблдону, на якому тріумфувала Маркета Вондроушова. Так, Онс переграла представницю Чехії фактично з тим самим рахунком, але навряд за важливістю ці два матчі можна порівнювати. Хоча б тому, що навіть ця перемога ще геть не гарантує Жабер хоча б вихід із групи Підсумкового Турніру WTA. Втім без неї розраховувати на вихід у півфінал WTA Finals Жабер взагалі навряд чи б змогла.

Зустріч спортсменка із Тунісу почала із брейку. Вондроушова цілком могла відігратися одразу, втім ту подачу Онс втримала. Правда, за кілька хвилин Маркета таки зрівняла рахунок, але тільки для того, аби одразу ж знову програти власний гейм. З рахунку 3:2 на користь Онс в кожному геймі без виключення до самого завершення партії фіксувались брейк-поінти, втім відзначитися на прийомі не вдалось жодній зі спортсменок. Таким чином Жабер взяла перший сет із мінімальною перевагою.

Друга партія знову почалась зі швидкого брейку у виконанні Жабер. Маркета відігралась, як і після того, як Онс вдруге повела в рахунку із геймом на прийомі в активі. Але завершення сету лишилось саме за представницею Тунісу. Жабер ще раз взяла подачу суперниці, причому, зробила це під нуль. І не просто втримала перевагу, а поставила крапку в матчі ще одним брейком.

Перед останнім туром групового етапу в Chetumal Group шанси пробитися у півфінал зберігають всі спортсменки. Правда, у Маркети Вондроушової вони відверто примарні, а от Іга Свьонтек ще має постаратися для того, аби не вийти у 1/2 фіналу після двох впевнених перемог на старті.



Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне