Теніс України у соцмережах

Кубок Біллі Джин Кінг. Австралія - Словенія. Кая Юван впевнено переграла Айлу Томльянович в першому одиночному матчі

Збірна Словенії успішно розпочинає зустріч проти збірної Австралії в межах групового етапу фіналу Кубку Біллі Джин Кінг. В першому одиночному матчі протистояння Кая Юван в двох партіях переграла Айлу Томльянович, яка займає скромну, як для себе, 549-ту сходинку поточну світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Юван витратила 1 годину і 20 хвилин ігрового часу.

Кубок Біллі Джин Кінг
Севілья, Іспанія
Група B
Австралія - Словенія - 0:1

Айла Томльянович - Кая Юван - 4:6, 1:6

Вибір Айли Томльянович для участі у стартовому одиночному матчі протистояння зі збірною Словенії був точно не найбільш очевидним. Зрозуміло, що капітан команди Австралії Алісія Молік сподівалась на досвід Айли, ну і, можливо, віддавала шану її минулорічним заслугам в Кубку Біллі Джин Кінг, коли Томльянович взяла участь в усіх поєдинках своєї команди і допомогла їй пробитися у фінал. 

Але з іншого боку, Айла пропустила фактично весь сезон через проблеми із коліном. Кілька разів Томльянович заявлялась на турніри, особливо на початку року, приїжджала на них, але в підсумку так і не виходила на корт через травму. Повернулась в тур Томльянович лише на US Open - 2023, але з того часу вона зіграла лише на кількох турнірах і виграла всього 2 матчі.

У Юван із ігровою практикою проблем точно не було. Правда і особливими результатами словенська тенісистка останніми місяцями не тішила. Здавалось, що пророивом для Каї може стати вихід у третє коло US Open - 2023, куди вона пробилась із кваліфікації, втім після американського мейджора більше двох матчів поспіль Юван не вигравала. І це враховуючи те, що виступала вона, в основному, на куди менш представницьких турнірах.

Зустріч почалась із непростого гейму на подачі Каї, втім словенська спортсменка відігралась з двох брейк-поінтів, а вже за кілька хвилин сама лідирувала із брейком. Томльянович у відрив Юван не відпустила і відігралась моментально. В подальшому спортсменки впевнено тримали власні подачі і справа навіть не доходила до брейк-поінтів. Цілком можливо, що сет завершився б тай-брейком, якби Айла у найбільш відповідальний момент не почала нервувати. Представниця Австралії вела із рахунком 40:0 на власній подачі, але після кількох помилок гра Томльянович просто посипалась і у підсумку Юван оформила брейк. Ним словенська спортсменка і поставила переможну крапку в першому сеті.

В другій партії боротьби майже не вийшло. Хоча, знову саме Томльянович першою отримала шанс відзначитися на прийомі. Айла не реалізувала подвійний брейк-поінт, ну а після цього ініціатива повністю перейшла до Юван. Двічі поспіль Кая оформила брейк і спокійно довела зустріч до перемоги. 

Таким чином збірна Словенії повела в рахунку у протистоянні із минулорічними фіналістками Кубку Біллі Джин Кінг - 1:0. В другому одиночному поєдинку ігрового дня зіграють Дарія Севілл і Тамара Зіданшек. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне