Теніс України у соцмережах

Ангеліна Калініна переграла Аранчу Рус і вивела збірну України вперед у протистоянні із Нідерландами


Ангеліна Калініна виграє і другу одиночну зустріч в рамках протистояння між збірними України та Нідерландів в плей-офф Кубку Біллі Джин Кінг. В двох партіях Ангеліна, яка саме в цьому поєдинку дебютує за збірну України, переграла Аранчу Рус, яка займає 51-шу сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в протистоянні Калініна витратила трохи менше ніж півтори години ігрового часу.

Кубок Біллі Джин Кінг
Плей-офф
Україна - Нідерланди - 2:1

Ангеліна Калініна - Аранча Рус - 6:4, 6:4

Ангеліна Калініна сповна впоралась із відповідальністю, яка лягла на її плечі вже в першому протистоянні в складі збірної України в Кубку Біллі Джин Кінг. Ангеліна, яка стала лідером команди, досягла максимального результату і принесла дві перемоги в одиночних зустрічах. В стартовій зустрічі другого ігрового дня Калініна в двох партіях переграла першу ракетку збірної Нідерландів Аранчу Рус.

Почалась зустріч для Ангеліни із непростого гейму на власній подачі. Калініна втримала його з брейк-поінту. Але вже за хвилину українська тенісистка сама зачепилась на прийомі і, на відміну від суперниці, реалізувала свою нагоду для брейку. Рус провалила подачу, дала Калініній потрійний брейк-поінт і з другої спроби Ангеліна пішла у відрив.

Ця перевага стала ключовою у стартовому сеті, оскільки Ангеліна максимально ефективно відпрацювала всі гейми на власній подачі. До завершення першого сету Аранча не дісталась на прийомі навіть до рахунку "рівно".

Могла Калініна спростити собі життя та повести із брейком вже на самому початку другого сету, але тепер вже Рус відігралась з брейк-поінту. Але без провалу Аранча цей сет не провела - тиск Калініної призвів до того, що представниця Нідерландів, як і в першому сеті, провалила власну подачу. Цього разу щ рахунку 0:40 вона відіграла два брейк-поінти, але подачу таки упустила. 

Ангеліна трохи занервувала і дозволила Рус моментально відігратися, але вчасно взяла себе в руки і відновила перевагу із брейком. Після цього Калініна мала лише подати на матч, і з цим завданням українська тенісистка впоралась без зайвих проблем .

Таким чином для перемоги в протистоянні збірній України потрібно взяти бодай одне очко в двох наступних зустрічах. Другий одиночний матч сьогоднішнього ігрового дня проведуть Даяна Ястремська і Сюзан Ламенс.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі