Теніс України у соцмережах

Олексій Крутих здобув вольову перемогу на старті Челленджера на Канарах

Український тенісист Олексій Крутих успішно стартував на змаганнях категорії ATP Challenger в іспанському місті Маспаломас. В першому раунді турніру Олексій переграв 8-го номера посіву представника Німеччини Рудольфа Моллекера, який займає 196-ту сходинку поточного світового рейтингу. Крутих програв стартовий сет зустрічі, але переломив хід протистояння і завершив його на свою користь майже за дві з половиною години ігрового часу.

ATP Challenger
Маспаломас, Іспанія
1-й раунд

Олексій Крутих - (8) Рудольф Моллекер - 4:6, 6:4, 6:2

На початку зустрічі у обох тенісистів було чимало шансів для того, аби відзначитися на прийомі. Але скористався своєю можливістю лише Моллекер, який взяв подачу українського тенісиста в 5-му геймі зустрічі. Особливих шансів відігратися у Крутих не було. Ба більше, у 9-му геймі першого сету Олексій цілком міг ще раз віддати власну подачу, але врятував її з шести (!!!) сет-болів у суперника. Правда, завадити Рудольфу подати на перемогу в сете українець не зміг - ключовий гейм в партії Моллекер виграв більш ніж спокійно.

Так само впевнено Рудольф почав і другий сет протистояння - вже в першому геймі німецький тенісист оформив брейк під нуль і отримав, здавалося б, вирішальну перевагу. Але справжній камбек Крутих почав із рахунку 2:4. Олексій зумів не просто відігратися, а оформити й другий поспіль брейк, що дозволило українському тенісисту перевести зустріч у вирішальну партію.

В ній Крутих повторив вражаючий відрізок із двох поспіль виграних подач суперника. Але найважливішим було те, що Олексій не просто добивав деморалізованого суперника - Моллекер не припиняв боротися і стабільно діставався до брейк-поінтів на прийомі. Та українському тенісисту вдавалось продемонструвати характер - власні подачі він із боями вигравав, а гейми суперника в такій самій напруженій боротьбі забирав.

В другому колі Челленджера в Маспаломасі Олексій Крутих зіграє проти переможця матчу між іспанським спортсменом Ніколасом Альваресом-Вароною та представником Швейцарії Кіліаном Фельдбаушем. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі