Теніс України у соцмережах

Анастасія Соболєва поступилась колишній 10-й ракетці світу на старті змагань в Трнаві

Українська тенісистка Анастасія Соболєва не зуміла подолати стартовий раунд змагань категорії ITF W60 в Трнаві. В першому колі турніру в Словаччині Анастасія в напруженій боротьбі поступилась колишній 10-й ракетці світу, а зараз 251-му номеру жіночого рейтингу французькій спортсменці Крістіні Младенович. На перемогу в протистоянні Крістіна витратила трохи більше 2 годин і 20 хвилин ігрового часу.

ITF W60
Трнава, Словаччина
1-й раунд

Крістіна Младенович - Анастасія Соболєва - 6:4, 2:6, 6:3

На самому початку зустрічі Анастасія Соболєва зуміла повести в рахунку зі швидким брейком. Младенович взагалі протягом матчу діяла на власних подачах не надто впевнена, а кількість подвійних помилок у виконанні французької тенісистки взагалі заслуговує на окрему розмову. І вона в цьому матеріалі обов`язково буде. Але така нервовість Младенович аж ніяк не допомогла Соболєвій розраховувати на перемогу в стартовому сеті. Так, українка повела - 3:0, але до завершення партії двічі програла власні подачі і дозволила Крістіні лишити перший відрізок матчу за собою.

В другому сеті Соболєва влаштувала ще більш вражаючий стартовий ривок і повела одразу з двома геймами на прийомі в активі - 4:0. Солідна перевага трохи додала впевненості Анастасії. Так, Младенович кинулась відігруватися, але на брейки у виконанні Крістіни українська тенісистка обов`язково відповідала геймом на прийомі. Таким чином Соболєвій вдалось перевести зустріч у вирішальний сет.

І ось в ньому Анастасія повести в рахунку у самому дебюті вже не зуміла. Навпаки, два швидкі брейки вдались Младенович. Соболєва відставання скоротила, але дуже скоро ще раз упустила власний гейм і за рахунку 5:2 французька тенісистка вийшла подавати на перемогу. Більше того, Крістіна заробила подвійний матч-болл - 40:15. І замість того, аби закінчити зустріч на свою користь Младенович припустилась трьох подвійних помилок поспіль! Перший брейк-поінт Соболєва не реалізувала, але дуже скоро дісталась до ще одного брейкового м`яча, а на ньому Крістіна дозволила собі і ще одну подвійну помилку. 

Отже, ми підійшли до тої вражаючої кількості подвійних, яких припустилась французька тенісистка в цьому матчі. За три сети їх набігло аж 19! За такої гри суперниці на власних подачах у Анастасії і дійсно були приводи гучно кидати ракеткою в корт після того, як вже в наступному геймі українська спортсменка дозволила Младенович оформити ще один брейк і завершити матч. Такою кількістю подарунків від суперниці Анастасія мала користуватися.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі