Теніс України у соцмережах

Кубок Біллі Джин Кінг. Ясміне Паоліні приносить Італії перемогу над збірною Франції

Збірна Італії достроково здобуває перемогу у матчі групового етапу фіналу Кубку Біллі Джин Кінг проти команди Франції. В другому одиночному протистоянні зустрічі Ясміне Паоліні здобула важку перемогу над Каролін Гарсією, яка займає 20-ту сходинку поточного світового рейтингу. Паоліні вирвала перемогу у трьох партіях, витративши на неї майже 2 години і 40 хвилин ігрового часу.

Кубок Біллі Джин Кінг
Севілья, Іспанія
Група D
Італія - Франція - 2:0

Ясміне Паоліні - Каролін Гарсія - 7:6(6), 5:7, 6:4

Фактично на самому початку зустрічі Каролін Гарсії довелось звертатися по допомогу до медиків. Французька тенісистка невдало приземлилась на ногу і травмувала праву гомілку. Зрозуміло, що враховуючи поразку Алізе Корне у стартовій зустрічі протистояння, варіант зніматися з матчу розглядався в останню чергу. Каролін затейпували ногу і вона продовжила зустріч. На перший погляд пошкодження ніяк не заважало французькій тенісистці боротися, але результат настільки рівного поєдинку завжди вирішують деталі. Тож, цілком можливо, дискомфорт у нозі і був тим самим незначним фактором, який і дозволив Паоліні перемогти.

Але повернемось до розвитку подій на корті. Весь стартовий сет спортсменки доволі впевнено тримали власні подачі. Єдиний брейк-поінт ще на самому початку матчу заробила Гарсія, але реалізувати його французькій тенісистці не вдалось. Тай-брейк, до якого цілком логічно добіг сет, набагато більш впевнено почала саме Каролін, якій вдалось повести одразу з двома міні-брейками - 5:2. Але завершення тай-брейку Гарсія просто провалила. Паоліні вдалось оформити одразу 4 міні-брейки і у підсумку забрати бойову стартову партію.

Гарсія здаватися не збиралась і вже на початку другого сету вирвалась вперед із брейком. Але цей перший успіх на прийомі в усьому матчі долю партії не вирішив. Каролін втримувала перевагу до самої подачі на сет, але саме в цей відповідальний момент дозволила суперниці відігратися. І це при тому, що гейм французька тенісистка почала вдало і заробила подвійний сет-бол. Ясміне з рахунку 15:40 на прийомі зуміла взяти 4 розіграші поспіль і, здавалося, повернулась в боротьбу. Але вже за хвилину Каролін відновила свою перевагу, завадивши італійській спортсменці подати на тай-брейк, а вже з другої спроби спокійно поставила крапку в другій партії у власному геймі.

Вирішальний сет Гарсія почала з іще одного брейку. Так, його Ясміне знову відіграла, але наступну власну подачу італійська спортсменка не захистила, тож Каролін лідирувала в рахунку із комфортною перевагою - 4:2. Та саме в цей момент Паоліні почала справжній камбек. Ясміне двічі відзначилась на прийомі, виграла 4 поспіль гейми і принесла своїй збірній друге переможне очко у протистоянні.

Хоч парна зустріч вже не вплине на результат матчу, втім її результат може мати значення при розподілі місць в групі, тож цей поєдинок також буде проведено.
Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне