Теніс України у соцмережах

Кубок Девіса. Мілош Раоніч приносить діючим чемпіонам перше очко у чвертьфінальному матчі


Збірна Канади вдало починає захист минулорічного титулу на головному чоловічому командному турнірі - Кубку Девіса. В першому одиночному матчі чвертьфінального протистояння із командою Фінляндії Мілош Раоніч переграв Патріка Кауковальту, який займає більш ніж скромну 782-гу сходинку поточного світового рейтингу. На перемогу в матчі Раоніч витратив дві партії та трохи менше 1 години і 10 хвилин ігрового часу.

Кубок Девіса
1/4 фіналу
Канада - Фінляндія - 1:0

Мілош Раоніч - Патрік Кауковальта - 6:3, 7:5

Насправді, більш ніж зрозуміло, що Мілоша Раоніча цілком об'єктивно можна було вважати явним фаворитом зустрічі. Але з іншого боку, давайте згадаємо, до канадський тенісист нормально не грав ще із літа 2021-го року. В поточному сезоні Мілош на корт повернувся, але провів всього 4 турніри, на яких не досягнув істотних результатів. Так, Раоніч програвав виключно топовим спортсменам. Але ігрова форма Мілоша викликала великі питання.

З іншого боку суперник для Мілоша був далеко не зірковий. Представник 8-ї сотні світового рейтингу, який програв 4 останні матчі в турі. Так, у вересні Кауковальта взяв титул в Будапешті, але давайте зауважимо, що це були змагання ITF M15, тобто, ледь не найнижчого професійного рівня.

Раоніч на початку зустрічі події не форсував, але ситуацію на корті контролював повністю. В середині першого сету Мілош вперше у зустрічі зачепився на прийомі, але в тому випадку фінський спортсмен врятував власний гейм із подвійного брейк-поінта. Але вже в наступному геймі на прийомі Раоніч оформив перший брейк в партії і одразу ж після нього спокійно подав на сет.

В другому відрізку зустрічі Кауковальта протримався трохи довше. Фінський тенісист майже дотягнув до тай-брейку, але саме при подачі на нього Патрік занервував і дозволив Раонічу оформити вирішальний брейк. 

Серйозних висновків щодо форми Раоніча робити, звісно ж, не можна. При всій повазі до Кауковальти, його рівень не дозволяє оцінити готовність Мілоша до серйозних викликів. Але зустріч лишила враження, що Раоніч цілком здатен в разі необхідності істотно додавати, тож за Мілошем на Кубку Девіса, звісно якщо його команда подолає стадію чвертьфіналу, буде цікаво спостерігати.

В другому одиночному матчі протистояння між збірними Канади та Фінляндії зіграють Габріель Діалло і Отто Віртанен.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі