Теніс України у соцмережах

Єлєна Рибакіна переграла Марію Саккарі в Канкуні

Представниця Казахстану Єлєна Рибакіна виграє поєдинок другого кола групового етапу на Підсумковому Турнірі WTA. В трьох партіях Єлєна переграла грецьку тенісистку Марію Саккарі, яка потрапила на WTA Finals після того, як зі змагань знялась Кароліна Мухова. Рибакіна із "баранкою" залишила за собою стартовий сет матчу, але в двох наступних партіях на корті велась напружена боротьба. На перемогу в протистоянні Єлєна Рибакіна витратила майже дві з половиною години ігрового часу.

WTA Finals
Канкун, Мексика
Група А (Bacalar Group)

Єлєна Рибакіна - Марія Саккарі - 6:0, 6:7(4), 7:6(2)

Так, в історії Підсумкових Турнірів доволі часто траплялись ситуації, коли груповий етап вдавалось подолати навіть після двох поразок у стартових турах, втім, в цьому разі потрібен вражаючий збіг обставин. Саме тому в протистоянні спортсменок, які поступились в стартовому турі, а саме такими є Рибакіна та Саккарі, варто докладати всіх зусиль для успіху. Але на початку зустрічі здавалось, що грецька тенісистка, яка на старті WTA Finals розгромно програла Аріні Сабаленко, просто не готова до підсумкового турніру.

Саккарі почала матч із другої на турнірі "баранки". І не можна сказати, що цей розгром в стартовому сеті був не заслуженим. Рибакіна стабільно чіплялась на прийомі, а власні подачі брала фактично без проблем. Два перших своїх гейми Єлєна виграла взагалі під нуль. У третьому - довелось трохи поборотися, адже при подачі суперницею на сет Саккарі дісталась до першого у зустрічі брейк-поінта, втім представниця Казахстана його відіграла та лишила за собою перший відрізок матчу - 6:0.

Могла Рибакіна продовжити успішну серію і на початку другого сету, але Марія втримала подачу з подвійного брейк-поінту і виграла перший гейм у матчі. Загалом, головним досягненням Саккарі в цей момент стала стабілізація гри. Так, грецька тенісистка ще раз рятувала власний гейм із брейк-поінту, але в цілому її гра стала виглядати набагато потужнішою. У підсумку за всю партію жодній зі спортсменок не вдалось відзначитися на прийомі, а тай-брейк Рибакіна буквально провалила - кілька разів Єлєна навіть вела в рахунку із міні-брейком, але розіграші на власній подачі їй не давались катастрофічно.

Перша виграна на турнірі партія надихнула Саккарі і вже на початку вирішального сету грецька тенісистка могла відзначитися на прийомі. Але Рибакіна гейм втримала з трьох брейк-поінтів і гра продовжилась в тому ж руслі, що і в другому сеті - без особливих шансів для сторони на прийомі. Але в середині партії стався трохи дивний момент - тенісистки обмінялись брейками під нуль. Спочатку свою подачу провалила Саккарі, але Єлєна вже в наступному геймі відповіла взаємністю.

Непоганий шанс схилити шальки терезів на свій бік був у Марії в дев`ятому геймі, коли грецька спортсменка заробила подвійний прихований матч-бол, але і з цієї непростої ситуації Рибакіна виплуталась. У підсумку спортсменки дотягнули до другого у зустрічі тай-брейку. А от на ньому провалилась вже Саккарі. Марія програла 6 стартових розіграшів таю, спробувала влаштувати камбек і навіть відіграла один міні-брейк, але на повноцінний порятунок сил у Саккарі не вистачило. 

Таким чином Марія Саккарі достроково втрачає шанси пробитися у півфінал WTA Finals. В Bacalar Group одну путівку до 1/2 фіналу Підсумкового Турніру вже гарантувала собі Джессіка Пегула, ну а другу в особистому протистоянні розіграють Єлєна Рибакіна та Аріна Сабаленко. 

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі