Теніс України у соцмережах

Анастасія Севастова виходить із декретної відпустки і виграє у першому майже за 2 роки матчі

Колишня 11-та ракетка світу і півфіналістка US Open - 2018 латвійська тенісистка Анастасія Севастова повертається на корт після майже дворічної паузи. Анастасія, яка наприкінці минулого року народила доньку, виграла стартовий поєдинок на змаганнях категорії WTA 125k в Андоррі. В трьох партіях Севастова переграла представницю Іспанії Ірене Бурільйо Ескоріуелу, яка займає 260-ту сходинку поточного світового рейтингу.

WTA Challenger
Андорра
1-й раунд

(WC) Анастасія Севастова - Ірене Бурільйо Ескоріуела - 6:7(6), 6:2, 6:1

Анастасія, яка проводила свій перший з Australian Open - 2022 офіційний матч, витратила стартовий сет зустрічі на те, аби намацати свою гру і знов відчути змагальний ритм. Але навіть в такому режимі Севастова цілком могла розраховувати на успіх. Більше того, поразку в стартовій партії можна назвати для латвійської спортсменки відверто прикрою.

Анастасія поступалась по ходу першого сету одразу із двома брейками, але з рахунку 2:5 влаштувала справжній камбек. Двічі Севастова не дозволила суперниці подати на партію, а між цими брейками ще й врятувала власну подачу із подвійного сет-болу у іспанської спортсменки. Та в підсумку Ірене взяла сет на тай-брейці.

А ось в двох наступних партіях Анастасія виглядала вже в рази більш потужною і стабільною. Звісно, якщо Севастова планує повертатися бодай у топ-50 світового рейтингу, її гру варто оцінювати у матчах зі спортсменками такого ж рівня. Але всього 3 програні гейми в двох вирішальних партіях говорять самі за себе. Перший матч майже за 2 роки Анастасія точно може заносити собі у актив.

А от у другому колі змагань в Андоррі Анастасія Севастова зіграє проти української тенісистки Даяни Ястремської, яка на старті турніру впевнено здолала росіянку Єкатєріну Макарову.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі

Популярне