Теніс України у соцмережах

ATP Finals. Яннік Зіннер у справжній баталії здолав Новака Джоковича і очолив групу на Підсумковому Турнірі

Італійський тенісист Яннік Зіннер виходить переможцем зі справжнього матчу-марафону в межах Підсумкового Турніру ATP в Турині. Більш ніж за три години ігрового часу Яннік переграв лідера поточного світового рейтингу сербського спортсмена Новака Джоковича. Завдяки перемозі Зіннер очолив Green Group на ATP Finals, втім ще не гарантував собі вихід у півфінал змагань.

ATP Finals
Турин, Італія
Green Group

Яннік Зіннер - Новак Джокович - 7:5, 6:7(5), 7:6(2)

Думаю, що навіть просто виходячи з рахунку зустрічі можна сміливо називати це протистояння одним із найбільш бойовийх на поточному Підсумковому Турнірі ATP. Але, насправді, навіть при досить великій кількості помилок від обох суперників, Яннік та Новак вразили не тільки напругою, але й якістю гри. І наприкінці сезону, коли сил вже майже не лишилось, подібні протистояння - на вагу золота.

В стартовій зустрічі, насправді, все цілком могло завершитися тай-брейком. Обидва тенісиста впевнено тримали власні подачі. Так, був момент в середині партії, коли Зіннер і Джокович обмінялись геймами із мінімальними шансами на прийомі, але ті брейк-поінти так і лишились нереалізованими. Але Новак до "таю", зрештою, не дотягнув. В останній момент лідер світового рейтингу віддав власну подачу, ну а Зіннер таким шансом просто зобов'язаний був скористатися - в наступному геймі італієць успішно подав на сет.

Друга партія минулась без брейків, та навіть до брейк-поінтів жоден зі спортсменів так і не дістався. Але за відчуттями, трохи важче захищати власні подачі було саме Янніку. У підсумку італійський тенісист аж надто багато напомилявся на тай-брейці саме у власних розіграшах. Хоч Зіннер кілька разів і виривався вперед із міні-брейком, Новак цю перевагу ліквідував і чітко перевів матч у вирішальний сет.

Сил на нього, насправді, не могло лишитися аж надто багато у жодного з тенісистів. Саме через це Новак упустив в середині партії власну подачу. Але через ту ж причину Зіннер не втримав свою перевагу і дозволив Джоковичу моментально відігратися. До тай-брейку спортсмени дістались в подальшому без пригод, але почав його Новак зі справжнього провалу. 0:5 та 1:6 - у відрив із таким рахунком лідер світового рейтингу відпустив свого суперника, і не реалізувати таку перевагу Яннік Зіннер просто не мав права.

Яннік Зіннер вперше в кар'єрі переграв Новака Джоковича, ну а сербський тенісист програє свій перший матч з фіналу Вімблдону. Переможна серія Новака перервалась на позначці у 19 зустрічей.

В останньому раунді групового етапу Підсумкового Турніру ATP Яннік Зіннер зіграє проти Хольгера Руне, ну а Новаку Джоковичу доведеться провести зустріч із Хубертом Хуркачем, який замінив травмованого Стефаноса Ціціпаса.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі