Теніс України у соцмережах

ATP Finals. Подарунок для Новака. Яннік Зіннер переграв Хольгера Руне в останньому матчі групового етапу Підсумкового Турніру

Італійський тенісист Яннік Зіннер здобуває третю перемогу в трьох матчах Green Group Підсумкового Турніру ATP в Турині. В заключному поєдинку групового етапу Яннік в трьох сетах здолав данського спортсмена Хольгера Руне, який займає 10-ту сходинку поточного світового рейтингу. За дві з половиною години ігрового часу Зіннер не тільки здолав вкрай непростого суперника, а й вивів у півфінал лідера чоловічої класифікації серба Новака Джоковича.

ATP Finals
Турин, Італія
Green Group

Яннік Зіннер - Хольгер Руне - 6:2, 5:7, 6:4

Звісно, перед початком матчу дуже багато питань ставилось щодо мотивації Янніка Зіннера на справжню боротьбу. Італійському тенісисту, який ще до початку зустрічі забезпечив собі місце у півфіналі, можна було б подумати про економію сил. Та й боротися саме за першу сходинку в квартеті для того, аби забезпечити собі легшого суперника у півфіналі, якщо слово "легшого" тут взагалі можна використовувати, не було ніякого сенсу. Хоча б тому, що в Red Group із розподілом місць ще нічого не зрозуміло.

Довелось читати думки, які ледь не на теорії змов більше схожі. Мовляв Зіннеру краще програти Руне, аби "злити" сильнішого Джоковича і полегшити собі життя у фіналі Підсумкового Турніру. Логіка, можливо, в цих припущеннях і є, але...

Але з перших же геймів зустрічі стало зрозуміло, що ні на які розклади в турнірній таблиці Зіннер зважати не буде. Італієць вийшов грати і перемагати. А як показав початок матчу, тут краще навіть підійде формулювання "знищувати". Яннік швидко повів одразу із двома брейками - 5:0. І все, на що вистачило Руне, так це на те, аби взяти в стартовому сеті гейм престижу.

На початку другої партії Хольгер виконав головне завдання - налагодив дії на власній подачі і вирівняв гру. Можливо, сет завершився б тай-брейком, бо на прийомі у жодного зі спортсменів особливих шансів і не було, але наприкінці партії раптово провалився Яннік. Італійський тенісист почав подачу на тай-брейк із 0:40. Два сет-боли Зіннер відіграв, але з третьої спроби Руне оформив брейк і перевів матч у вирішальний сет.

Зіннер на його початку, схоже, володів певною ініціативою. Як мінімум, труднощі на подачі виникали саме у Хольгера, якому кілька геймів поспіль доводилось рятуватися з брейк-поінтів. Тоді Руне вистояв і навіть сам спробував нав'язати супернику боротьбу на прийомі, але тепер вже настала черга Янніка показувати характер.

Вирішальним став 9-й гейм сету, в якому із Руне зіграла злий жарт друга подача. Її Зіннер приймав максимально агресивно і за рахунок таких дій Яннік заробив потрійний брейк-поінт. З третьої спроби Зіннер таки відзначився на прийомі. Слідом лишалось тільки подати на перемогу, що італійський тенісист на радість туринській публіці і зробив.

Таким чином, з Green Group до півфіналу Підсумкового Турніру пробились Яннік Зіннер і Новак Джокович.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі