Теніс України у соцмережах

Кубок Біллі Джин Кінг. 18-річна Марина Стакушич шокувала збірну Іспанії


Канадська тенісистка Марина Стакушич, яка займає більш ніж скромну 258-му сходинку поточного світового рейтингу, вдало дебютує за свою національну збірну в Кубку Біллі Джин Кінг. В стартовому матчі проти команди Іспанії Марина в двох партіях впевнено переграла Ребеку Масарову. Стакушич віддала суперниці всього 4 гейми і витратила на перемогу лише трохи більше 1 години і 10 хвилин ігрового часу.

Кубок Біллі Джин Кінг
Севілья, Іспанія
Група С
Канада - Іспанія - 1:0

Марина Стакушич - Ребека Масарова - 6:3, 6:1

Талант і силу Марини Стакушич точно знають всі прихильники тенісу, які хоч іноді зазирають на змагання категорії ITF. Тільки восени цього року ця юна канадська тенісистка взяла одразу 3 трофеї - спочатку 25-тисячник у Вальядоліді, ну а потім два турніри рангом вище - 60 тисячники в Берклі і Торонто. Певно, Масарова теж була прекрасно знайома зі стилем гри суперниці, чітко розуміла, чого від неї чекати. Мала якісь заготовки на гру і куди більший досвід за плечима, але...

На корті Масарова суперниці протиставити не змогла буквально нічого. Якщо в стартовому сеті Ребека чіплялась і намагалась боротися, то в другому бажання у іспанської тенісистки нікуди, звісно, не зникло. Але результат виявився ще гіршим.

Та давайте по черзі. В стартовій партії Стакушич доволі швидко змогла відзначитися на прийомі. За логікою речей Масарова мала всі сили кинути на порятунок партії, натомість іспанська тенісистка була змушена сконцентруватися на тому, аби не зіткнутися з розгромом. Марина, наприклад, заробила два сет-боли на прийомі у 8-му геймі, втім тоді Ребека врятувалась. А от завадити суперниці подати на партію у 9-му геймі Масарова вже не змогла.

Другий сет і геть розпочався із потужного ривка від Стакушич, яка повела одразу із двома брейками. Цікаво, що обидва Масарова цілком могла відіграти, але в двох поспіль геймах на прийомі іспанська тенісистка відпускала суперницю спочатку з подвійного, а потім і з потрійного брейк-поінтів. Ну а Марина встигла оформити і третій брейк у сеті та спокійно принести своїй збірній перше очко у протистоянні.

В другому матчі зустрічі між збірними Канади та Іспанії зійдуться Лейла Фернандес та Сара Соррібес-Тормо.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі