Теніс України у соцмережах

Юлія Стародубцева впевнено переграла Сару Еррані на старті Челленджера в Чилі


Українська тенісистка Юлія Стародубцева із впевненої перемоги над 4-ю ракеткою турніру починає виступи на змаганнях категорії WTA Challenger в чилійському місті Коліна. В першому колі Юлія в двох партіях розібралась із надзвичайно грізною в недалекому минулому італійською спортсменкою Сарою Еррані, яка на даний момент займає 100-ту сходинку світового жіночого рейтингу. На перемогу в матчі Юлія Стародубцева витратила трохи більше 1 години і 40 хвилин ігрового часу.

WTA Challenger
Коліна, Чилі
1-й раунд

Юлія Стародубцева - (4) Сара Еррані - 6:1, 7:6(1)

В стартовій партії Стародубцева спробувала швидко взяти гру під свій контроль і, по суті, українській тенісистці це вдалося. Так, Еррані продемонструвала свій характер і вміння чіплятися в будь-якій ситуації і на табло, і на корті. Але навіть це вміння не допомогло їй уникнути розгрому в сеті.

Яскраво демонстрували те, що відбувалось на корті, кілька геймів на подачі Еррані. Стародубцева захоплювала ініціативу, але так просто відзначитися на прийомі не виходило. Сара в одному випадку ліквідувала подвійний брейк-поінт, а в іншому взагалі відігралась з рахунку - 0:40. Правда, жоден з цих геймів італійська спортсменка так і не виграла. Хай і з боями, а кожен з них Юлія доводила до брейку, а загалом за стартовий сет українська спортсменка тричі взяла подачу суперниці.

І якщо за підсумками першого сету комусь здалось, що бійцівські якості вміє проявляти виключно Еррані, то друга партія довела протилежне - з цим все в повному порядку і у Юлії. Почався сет з того, що італійська спортсменка кинулась виправляти становище і доволі швидко відзначилась на прийомі. Стародубцева відігралась моментально і це було не найстрашніше випробування для неї в цій партії.

Куди складніше для Юлії ситуація стала, коли в 9-му геймі вона раптово провалила власну подачу і віддала її суперниці під нуль. Вже за кілька хвилин Сара вийшла подавати на сетч, але Стародубцева одразу ж заробила потрійний брейк-поінт і... Не реалізувала його. Еррані знову відігралась з рахунку - 0:40, навіть дісталась до сет-болів, але подачу таки упустила.

Дуже скоро ситуація майже повторилась - Юлія знову програє свою подачу, тепер, правда, вже не під нуль, а Еррані одразу ж після брейку не подає на перемогу в сеті. Таким чином партія переходить на тай-брейк, який із виграного на прийомі розіграшу починає саме італійська спортсменка. Чим на це відповідає Юлія? Одразу 7-ма виграними поспіль м'ячами, які і дозволяють їй святкувати перемогу в матчі.

В другому колі Челленджера в Чилі Юлія Стародубцева зіграє із переможницею матчу між Садою Нахіманою із Бурунді та аргентинською спортсменкою Гільєрміною Наєю. Обидві тенісистки не входять навіть в топ-300 світового жіночого рейтингу.

Теніс України в соцмережах: Facebook, Telegram і Twitter

Коментарі